Economic, Stiri Brasov

Brașovul pierde o investiție în domeniul automotive din cauza lipsei infrastructurii și a forței de muncă

Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto la nivel mondial, vine în România, urmând să ocupe un spațiu de peste 6.300 metri pătrați în Western Industrial Park din Oradea.

În prezent, grupul are în România doar un birou, deschis în 2004, la Brașov. De altfel, firma din Brașov a ajuns anul trecut la un business de 8,69 milioane de lei (1,93 milioane de euro) și un profit de peste 700.000 de lei, cu doar trei angajați. Ludovic Dudaș, administratorul companiei EBM PAPST SRL, ne-a declarat că motivul pentru care această fabrică nu s-a făcut la Brașov este lipsa infrastructurii și a forței de muncă. „Este o divizie a companiei mamă care va produce pentru domeniul auto și va angaja 4 – 500 de oameni, iar Oradea oferă o legătură mai bună pentru exportul produselor, mai ales că are și aeroport”, a explicat Dudaș. Firma din Brașov vinde ventilatoare.

Hala deja comandată de germani la Oradea va include o suprafață de aproximativ 5.000 metri pătrați cu destinația producție și depozitare și 1.300 metri pătrați spații de birouri.

Grupul ebm-papst a fost înființat în 2003, prin comasarea întreprinderilor Elektrobau Mulfingen, Papst Motoren și Motoren Ventilatoren Landshut, având astăzi 14.398 de angajați în 26 de unități de producție, inclusiv în China și SUA, și 49 de birouri de vânzări în întreaga lume. Sediul central este în Mulfingen, landul Baden-Württemberg din Germania.
În ultimul an fiscal, compania germană a avut venituri de 1,9 miliarde de euro, în creștere față de anul fiscal precedent, de 1,68 miliarde de euro, cele mai mari încasări din istoria companiei.
Brașovul a mai pierdut în ultimii ani mai multe investiții importante din cauza infrastructurii și a resursei umane deficitare. Printre acestea se numără o fabrică Jaguar și un centru al celor de la Apple, al căror președinte a stat șapte ore în trafic între București și Brașov, după ce un accident a blocat ore în șir DN1.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*