Social, Stiri Brasov

ISU face un workshop pentru companiile care se plâng că obţin cu greutate avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov organizează mâine, de la ora 10.00, la Camera de Comerţ şi Industrie, un workshop de informare a companiilor care se plâng în diferite medii că obţin cu dificultate avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu. Cele mai multe dintre ele, sunt companii care au proiecte în dezvoltare, unele dintre ele cu fonduri europene şi riscă să piardă bani dacă nu obţin documentele de la ISU.

Un proces rapid de avizare şi autorizare, informaţii despre procedurile de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu sunt temele propuse de specialiştii ISU în cadrul unui workshop de informare la care vor participa atât autoprităţile publice locale, cât mai ales agenţii economici obligaţi să obţină aceste documente. „Normativele pe care le avem şi pe care trebuie să le punem în practică ne obligă să le verificăm proiectele şi să ne asigurăm că ceea ce este proiectat se şi execută, astfel încât cei care îşi desfăşoară activitatea în acele spaţii să fie mult mai protejaţi, într-o oarecare măsură, faţă de cei care nu au această autorizaţie de securitate la incendiu. Probelemele principale sunt începând de la obţinerea avizelor de securitate la incendiu, avem o cerere expresă faţă de proiectanţi şi verificatori astfel încât proiectele pe care le depun să fie în concordanţă cu normativele în vigoare, iar ulterior constructorii şi beneficiarii să urmărească punerea în practică a acestor proiecte, astfel încât la autorizare să fim siguri că tot ceea ce s-a obţinut la aviz se regăseşte în practică şi nu o să mai avem probleme“, a declarat Lucian Marciu, inspector-şef ISU Braşov.

Cele mai multe probleme sunt documentaţiile incomplete pe care le aduc agenţii economici la dosar. În plus, de cele mai multe ori, spun inspectorii ISU Braşov, sunt nevoiţi să facă treaba verificatorilor, acei specialişti care au rolul de a se asigura că spaţiile sunt în concordanţă cu avizele la incendiu. Agenţii economici care nu obţin avizele şi autorizaţiile de la ISU riscă amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei.

Potrivit ISU Braşov, în primele opt luni ale  anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea a 314 solicitări  în vederea emiterii avizelor și autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivelul judeţului Braşov  au  fost  emise 67 de avize de securitate la incendiu şi 63 de autorizaţii de securitate la incendiu. De asemenea în perioada 01 ianuaie- 31 august inspectorii de prevenire au derulat 399 acţiuni  de îndrumare şi control,  pe  timpul cărora au  aplicat  82  amenzi  în cuantum de 221.500 lei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*