Economic, Stiri Brasov

Germanul care a adus investiții de 36 de milioane de euro la Feldioara se retrage din conducerea Miele Tehnica. În locul său vine un austriac care a condus subsidiara Flextronics în România

Miele Tehnica a fost fondată în 2008 și este parte a grupului Miele Germania, liderul mondial în furnizarea de aparatură electrocasnică premium. La Brașov, unde compania activează, se produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, în urmă cu doi ani fiind inaugurată aici și o divizie de dezvoltare software. Cifra de afaceri pentru anul financiar 2016/2017 s-a ridicat la 57 milioane euro, compania producând în această perioadă peste 5.250.000 de unități, în creștere cu peste 20 % față de anul anterior.

După 10 ani de activitate în calitate de Director General al fabricii Miele Tehnica, începând de astăzi, 1 noiembrie,  Hartmut Hohaus se va pensiona și se va retrage din activitatea profesională predând conducerea lui Alexander Klein.

 

Hartmut Hohaus a pus bazele Miele Tehnica, un proiect green field, asigurând ulterior creșterea și dezvoltarea sustenabilă a companiei. Grație devotamentului, spiritului antreprenorial și gândirii sale strategice Hartmut Hohaus a reușit în anii petrecuți la conducerea companiei Miele Tehnica să facă din aceasta un punct de referință în industria brașoveană în general și în industria electronică din România, în special”, se arată într-un comunicat al companiei. Investițiile Miele Tehnica la Feldioara se ridică la circa 36 de milioane de euro.

 

Noul Director General al Miele Tehnica, Alexander Klein, este originar din Austria și în ultimii 17 ani a ocupat diferite poziții manageriale în cadrul companiei Flextronics, atât în Ungaria, cât și în România. Experiența acumulată și abilitățile de management dobândite în timp vor contribui la preluarea și continuarea dezvoltării strategice a activității companiei Miele Tehnica, se mai arată în comunicat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*