În vederea alocării suprafeței de teren necesare construcției noului spital, edilii brașoveni au transmis ieri parlamentarilor brașoveni toate documentele aferente proiectului noului spital, respectiv textele hotărârilor de Consiliu Local și expunerile de motive, în care sunt toate informațiile cu privire la etapele și procedura pentru realizarea acestei investiții. Totodată, Primăria Brașov ar urma să se apuce și de conturarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect, în acest sens fiind alocate 1,5 milioane de lei de la bugetul local. „Astăzi (ieri – n.r.) am transmis și hotărârile semnate și ștampilate şi i-am rugat pe toți parlamentarii de Brașov să transmită documentația către membrii Comisiei de agricultură din Senat, care va discuta în 31 octombrie proiectul de lege privind transferul terenului de la Institutul Cartofului către municipiul Brașov. De asemenea, i-am rugat pe senatorii şi deputaţii de Braşov să aibă discuții cu liderii tuturor grupurilor parlamentare să le prezinte această nevoie a cetățenilor județului Brașov de a avea servicii moderne de calitate”, a explicat primarul Brașovului, George Scripcaru.
Care sunt planurile pentru noul spital
În conformitate cu proiectul inițial conturat de edili, noul spital ar urma să aibă 6 etaje, dar și clădiri adiacente, unde vor funcționa secții care vor avea posibilitatea de izolare. De asemenea, ar urma să fie construită și o Unitate de Primiri Urgențe, o unitate de pompieri și o zonă de stocare a gazelor medicale. Noul spital ar urma să aibă și o parcare etajată, dar și un heliport. Proiectul include amenajarea în incinta complexului medical a unui bloc locuinţe medici rezidenţi sau a medicilor străini aflaţi în schimburi de experienţă internaţională, dar şi un bloc în care să fie cazaţi pacienţii incluşi în terapie „de zi” – oncologică sau pentru aparţinători adiacenţi. În proiect mai este prevăzută şi o zonă de rezervă strategică în caz de calamităţi, situaţii de război.
Noul spital ar urma să se construiască pe un teren cu suprafața totală de 20 de hectare, dintre care 12 ar urma să fie preluate de la Institutul Cartofului.
2 comentarii
Nu mai bine il construiau pe terenul foste fabrici Hidromecanica? De la Institutul Cartofului pana in Noua si inapoi faci 30 minute. Nu cred ca va fi autobuz pana la Spital.