Social, Stiri Brasov

FOTO Asociaţia Culturală „Ermis“ organizează cursuri gratuite de dansuri greceşti, la Braşov

Cei care sunt pasionaţi de cultura grecească se pot înscrie la cursuri gratuite de dansuri tradiționale grecești și de petrecere grecească precum Syrtaki sau dansul lui Zorba-nivel începător. Cursurile au loc în fiecare joi, de la 19:00 la sediul Asociaţiei Culturale „Ermis“, de pe Str. Bisericii Române nr.52.

Înscrierile se fac printr-un mail la asociatiaermis@yahoo.com sau la numerele de telefon 0786603389 și 0723324705. În  funcție de evoluția cursanților, aceștia pot fi selectați să facă parte din Ansamblul de dansuri al Asociației și să participe alături de acesta la evenimente! De asemenea, Asociația caută voluntari pentru scriere de proiecte, graphic design și event planning.
Ansamblul de dansuri grecești „Ermis” a luat ființă în iulie 2017, fiind format din tineri cu orogini grecești, dar și simpatizanți ai acestei culturi.  Costumele tradiționale ale Ansamblului sunt autentice, respectînd un model general, însă cu particularități ce pun în valoare motive de floră și faună din zona Rumeliei de Est de unde provin.  Aceste „mantii protectoare”, piese vechi, unice în România au fost achiziționate treptat, readuse la strălucirea lor inițială chiar de membrii dedicați ai Asociației și pot fi admirate la mare parte din reprezentațiile artistice ale Ansamblului.
Ermis sau Hermes, după pronunția sa mai cunoscută, este zeul comerțului, dar și mesagerul tuturor zeilor, cel ce nu obosește să călătorească.  Inspirată de descoperirile acestuia, Asociația Culturală „Ermis” din Brașov își propune să păstreze și să promoveze cultura greacă în context european  prin intermediul dansului, a muzicii, a artelor vizuale și a gastronomiei specifice.
 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*