Imobiliare, Stiri Brasov

Street-mall de 25 de milioane de euro în locul Korona Mall

Omul de afaceri ieșean Mihail Siminiceanu ne-a declarat că în locul fostei uzine Fartec din Brașov ar urma să fie construit un street-mall, după ce polonezii de la Echo Investments au renunțat la proiectul Korona Mall.

Siminiceanu, proprietarul grupului de firme Terra Land, a anunțat că va investi 25 de milioane de euro într-un centru comercial de 25.000 de metri pătrați. „Este închiriat în totalitate, dar așteptăm luna aceasta autorizația de construcție de la primăria Brașov”, a mai explicat acesta, precizând că va fi vorba de o construcție compactă cu etaj.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei companii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro, iar promisiunea de vânzare este făcută pentru șapte milioane de euro. În 2008, polonezii anunţau construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiția ridicându-se la circa 50 milioane de euro. Din cei 54.000 de metri pătrați, polonezii au cedat anul trecut o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați unui dezvoltator imobiliar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*