Imobiliare, Stiri Brasov

Proprietarii Coresi: „Unele mall-uri se vor transforma în apartamente!”

Dezvoltatorii de malluri din România se așteaptă ca trendul din Statele Unite ale Americii, acolo unde se închid mari centre comerciale, să ajungă și pe piața locală. Mallurile nu vor fi închise, dar se vor transforma.
Prezenți la un forum pe teme imobiliare și de retail, organizat de GovNet Conference, proprietarii de centre comericale spun că e nevoie de mai mult pentru a atrage cumpărătorii la mall.

„Eu cred că România nu a fost o locomotivă şi nu este o locomotivă, si eu sunt un optimist incurabil. Am fost mereu un vagon într-un tren şi atunci când observăm că locomotiva intră în tunel, ar fi înţelept să ne întrebăm când vine momentul să intrăm şi noi în tunel. Ce se întâmplă în SUA cu centrele comerciale, care acum se transformă în logistică şi apartamente, chiar sunt curios cum vor scoate apartamente dintr-un centru comercial, probabil că lucrul ăsta se va întâmpla şi în România, evident cu un decalaj”, spune Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Pentru a atrage mai mulți vizitatori în centrele comerciale, dezvoltatorii au venit cu diverse soluții. Spre exemplu, zonele de restaurante și distracție reprezintă circa 25% din suprafața închiriabilă, iar alți proprietari au venit cu noi servicii în cadrul mallurilor.

Această idee este împărtășită și de Tatian Diaconu, CEO Immochan România, care a construit la Brașov centrul comercial Coresi, și unde are în contrucție și un ansamblu rezidențial.

„Ne punem întrebarea ce am putea face în aceste situaţii. Şi concluzia noastră este următoarea: avem nevoie să ieşim dintr-un mod de cumpărare către shopping absolut, pentru că alternativele sunt numeroase. Nu mai poţi trimite un pliant acasă în poştă să-i spui ‘vino la Auchan că vindem scutece cu trei lei mai ieftine decât la Carrefour’. Povestea s-a terminat. Dacă clientul vrea să cumpere scutece mai ieftine, e clar că intră pe internet şi va găsi cu siguranţă cele mai ieftine scutece şi atunci nu mai vine nici pentru cel mai ieftin borcan de muştar. Nu pot să vă prezic că o să moară centrele comerciale din Romania, dar în mod sigur unele se vor transforma”, mai spune Diaconu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*