Economic, Stiri Brasov

FOTO Suedezii de la Autoliv au investit 6,5 milioane de euro într-o nouă hală în care vor produce chingă pentru centurile de siguranță. Se vor produce peste 69 de milioane de centuri de siguranță numai anul viitor

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, cu vânzări globale de peste 10 miliarde de dolari, a investit, la Brașov, 6,5 milioane de euro într-o nouă hală de 2.300 de metri pătrați în care va produce chingă pentru centurile de siguranță.

Aceasta este cea de-a doua hală în care se va produce chingă pentru centurile de siguranță, ajungându-se astfel la o capacitate maximă de 270 de milioane de metri liniari. „Anul viitor vom produce circa 236 de milioane de metri de chingă de 200 de culori diferite, în creștere cu 30% față de anul acesta”, spun reprezentanții companiei, iar „cu chinga produsă în 2018 am putea înconjura pământul de șase ori”. În medie, într-o centură intră 3,4 metri de chingă, ceea ce înseamnă că anul viitor, cu chinga produsă la Brașov, se vor produce 69,4 milioane de centuri de siguranță.

Compania are în prezent doar pe producția de chingă un număr de 118 angajați, urmând să crească acest efectiv cu încă 24 de persoane.

Autoliv deţine în prezent pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania mai are şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania produce în fabricile locale centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford, potrivit unor informaţii anterioare.

Suedezii au înregistrat în 2016 o creştere a cifrei de afaceri cu 16%, la 3,543 miliarde de lei (787,3 milioane de euro). Profitul net al companiei a fost de 113,98 milioane de lei (25,3 milioane de euro) în 2016, în creştere cu 21% faţă de anul anterior.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*