Social, Stiri Brasov

Calitatea aerului din Braşov este în parametri, în ciuda declaraţiilor ministrului mediului. Ce măsuri au luat autorităţile

Calitatea aerului din Brasov e în parametri, sustin autorităţile din Brasov, după ce ministrul mediului, Gabriela Gavrilescu, a declarat că primarii din cele două oraşe responsabile pentru intrarea României în procedura de infringement, Iaşi şi Braşov, nu ar colabora cu Ministerul pentru reducerea poluării.

Potrivt Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov, cauza privind procedura de infringment pentru calitatea aerului din Braşov, la care făcea referire Graţiela Gavrilescu, nu a fost încă soluţionată, fiind vorba despre măsurătorile din anii 2007-2008, când staţiile de la Braşov au arătat depăşiri ale valorilor limită privind calitatea aerului. „Din 2012, numărul de depăşiri zilnice ale valorilor-limită privid calitatea aerului a fost mai mic decât cel permis de lege. Anul acesta avem staţii care au arătat depăşiri, dar nu e cazul să ne îngrijorăm, nu a fost nimic peste limită. Toate aceste infomaţii sunt transmise către Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean pentru ca autorităţile să ia măsuri pentru reducerea poluării“, a declarat Ioana Benga, specialist de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov.

La Braşov există patru staţii de măsurare a calităţii aerului, care sunt montate în cele mai aglomerate puncte din oraş. Una este localizată în intersecţia de la Aula Universităţii, a doua pe Bulevardul Gării, alta pe Calea Bucureşti şi ultima pe Bulevadrul Vlahuţă. Datele furnizate de aceste staţii sunt transmise pe site-ul calitateaer.ro, la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi la Garda de Mediu, precum şi la autorităţile locale.

Ce măsuri a luat Primăria pentru reducere poluării

Potrivit municipalităţii, în ultimii ani, la Braşov, au fost luate o serie de măsuri pentru reducerea poluării. Prima şi cea mai importantă a fost scoaterea producătorilor industriali din zonele rezidenţiale. Pentru aceasta, planul urbanistic general al municipiului a fost modificat pentru a interzice acest gen de activităţi în interiorul oraşului. În ultimii ani, au fost realizate o serie de resistematizări ale circulaţiei, prin crearea de sensuri giratorii şi sensuri unice care au dus la fluidizarea traficului în oraş. „Au fost plantaţi zeci de mii de copaci în interiorul oraşului, am promovat transportul în comun şi ne pregătim să achiziţionăm autobuze noi. Am impus reguli stricte privind regulamentele de organizare a şantierelor, avem întâlniri periodice cu marii dezvoltatori, iar în Planul de Mobilitate Urbană sunt prevăzute o serie de măsuri de îmbunătăţire a traficului rutier, pietonal şi al bicicliştilor, având ca efect final reducerea poluării“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Poluarea în Braşov s-a redus şi o dată cu închiderea CET, care producea energie termică pe bază de cărbune. Mai mult, Ocolitoarea Braşovului scoate traficul greu în afara oraşului, iar pentru maşinile de mari dimensiuni, care intenţionează să pătrundă în interiorul oraşului sunt emise permise de liberă trecere, care presupun suportarea unor taxe.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. – a fost lichidat transportul în comun electric,
    – a fost înlesnit traficul auto (bașca parcările) în centrul istoric,
    – au fost lichidate o groază de spații verzi intravilane, mai ales cele dintre blocuri,
    – toate dealurile centrale au fost defrișate și acoperite cu blocuri goale,
    – recent a fost atacată și zona istorică „După Ziduri” prin defrișarea primului hectar de pădure seculară, operațiune executată ca hoții, la miez de noapte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*