Economic, Stiri Brasov

Platforma online a ANAF, care îi scutește pe contribuabili de drumul până la ghișeu, utilizată de puțin peste 4.000 de brașoveni, la trei ani de la lansare

Lansată la sfârșitul anului 2014, platforma „Spațiul privat virtual“, care are scopul de a-i scuti pe contribuabili de drumul până la ghișeu și statul la cozi, este utilizată de doar 4359 de brașoveni, persoane fizice și juridice. Tocmai de aceea, reprezentanții ANAF Brașov organizează în 17 octombrie, de la ora 10.00, la Camera de Comerț și Industrie, un seminar la care sunt invitate mai ales companiile, pentru a se familiariza cu această formă simplă de a depune declarațiile fiscale online.

„Până acum, serviciul spațiul privat virtual era destinat doar persanelor fizice, dar din luna iunie a fost extins și pentru persoane juridice și pot să vă spun că din iunie numărul utilizatorilor aproape că s-a dublat. |Acest program ne ajută să ne facem treaba mai bine, la orice oră, să reducem timpii de așteptare de la cozi și să-i scutim pe contribuabili de drumul până la ANAF. Pe lângă această conferință de informare, care va avea loc săptămâna viitoare, pot să vă spun că organizăm lunar întâlniri cu contribuabilii pe diferite teme, cum ar fi noutăți legislative, calendarul obligațiilor fiscale“, a declarat Nicoleta Constantin, purtător de cuvânt ANAF Brașov.

Utilizarea platformei este simplă. Persoanele fizice sau jurirdice pot să solicite un cont pe site-ul www.anaf.ro și primesc un username și o parolă. Pentru firme, însă, singura condiție este să dețină certificat digital sau semnătură electronică. Serviciul include toate tipurile de declarații fiscale pentru firme, iar pentru persoanele fizice doar declarația privind venitul estimat și realizat și pe cea de direcționare a 2% din impozitul pe venit.

Până în mai 2017, pltforma avea 2435 de utilizatori, iar din iunie 2017, de când şi firmele au posibilitatea să încarce orice declaratie online, numărul lor a crescut pînă la 4359. Programul face parte dintr-un proiect pilot de modernizare al ANAF. Potrivit ANAF Brașov, numărul contribuabililor din judeţul Braşov, în luna septembrie 2017, era de 194.661.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*