Social, Stiri Brasov

Primăria Braşov va acorda punctaj suplimentar proiectelor culturale care au legătură cu Centenarul României

Centenarul României va fi sărbătorit în 1 Decembrie 2018, iar până atunci, autorităţile trebuie să creeze un calendar de evenimente care să marcheze momentul. Potrivit autorităţilor locale, la Braşov încă nu a fost conturat un astfel de calendar. „La sesiune de proiecte culturale din 2018, vom acorda punctaj suplimentar celor mai creative idei despre marcarea Centenarului României. Deocamdată, în ce privesc evenimentele din acea perioadă, adunăm informaţii despre evenimentele la care s-au gândit atât instituţiile din subordinea primăriei, cât şi celelalte organizaţii culturale din oraş“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În planurile municipalităţii intră şi mutarea monumentului închinat eroilor de la 1918, care au pierit în „tranşeea morţii“, din Bartolomeu, în centrul oraşului, pentru a fi mai vizibil şi pentru ca marcarea Centenarului să fie făcută în faţa acestui monument. Mai mult, există discuţii ca la Braşov să fie construit, în 2018, un monument închinat 15 Noiembrie 1987, dar şi o statuie care să-l întruchipeze pe Liviu Corneliu Babeş, eroul care şi-a dat foc pe Pârtia Bradul din Poiana Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. O propunere absurda, sa muti monumentul martirilor eroi romani din Bartolomeu , ce au luptat si au murit atacati miseleste intr,un raid tip crima facut de germani si austro,ungari in primul razboi mondial- in zona centrala sau aiurea.
    Pe de alta parte, stimate domnule Primaru, ce legatura are ,cu tot respectul pentru lupta si sacrificiul muncitorilor brasoveni pt libertate si impotriva dictaturii cu Unirea de la 1918?, la fel si a lui Liviu Babes cu Centenarul Unirii?? e aiurea complet.
    Credem ca sunteti gresit informat si sfatuit de unii consilieri si apropiati ce nu stiu istorie contemporana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*