Locuri de munca, Social, Stiri Brasov

Se fac angajări în sănătate la Braşov. Medicii şi asistentele de la Urgenţe sunt cel mai greu de găsit

Spitalul Clinic de Copii şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au scos la concurs mai multe posturi de asistente şi medici, dar şi pentru personal auxiliar. Cele două unităţi sanitare au, însă, aceeaşi problemă: nu găsesc medici şi asistente care să lucreze în Unităţile de Primiri Urgenţe, poate cele mai grele şi mai solicitante specializări din sistemul sanitar.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai mare unitate medicală din judeţ, au fost scoase la concurs 9 posturi de medici urgentişti, dar doar unul şi-a depus cadidatura. „Medicii urgentişti sunt cel mai greu de găsit. Am scos la concurs nouă posturi, şase pentru medici primari şi trei pentru medici specialişti pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Un singur post a fost ocupat şi am trimis anunţurile la republicare. Este o specialitate deficitară. Ministerul Sănătăţii ne-a rugat în cursul acestui an să transmitem aceste specializări deficitare şi se vor organiza concursuri la care pot participa şi medicii rezidenţi. Pe lângă posturile de la urgenţe, mai avem nevoie de un epidemiolog, un medic specliast de boli infecţioase şi unul cu responsabilităţi pe prevenirea bolilor nozocomiale, la Serviciul de Prevenire a Bolilor Asociate Asistenţei Medicale“, a declarat Daniela Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean Braşov.

La Spitalul Judeţean sunt scoase la concurs 23 de posturi de asistente medicale, 1 post vacant de asistent medical în specialitatea farmacie, 2 posturi vacante de asistent medical în specialitatea laborator clinic, 1 post vacant brancardier, 9 posturi vacante de infirmier, 9 posturi vacante de îngrijitoare. „Greu de găsit sunt şi angajaţii din domeniul auxiliar, infirmierele şi îngrijitoarele. Salariul nu este tentant, fiind puţin peste salariul minim pe economie, munca este grea, au tangenţe cu pacienţii garvi, care trebuie ridicaţi, îngrijiţi. Este o muncă grea“, a mai spus Daniela Neculoiu.Ea a conscluzionat că gradul de ocupare privind medicii este de aproape 100%, cel privind numărul de asistente se situează între 80% şi 100%, iar cel privind personalul auxiliar este de 50%.

Şi la Spitalul Clinic de Copii se găsesc cu greu asistente medicale şi medici pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Spitalul a scos la concurs patru posturi de medici UPU, inclusiv medic-şef, încă din luna august, dar nimeni nu şi-a depus candidatura, aşa că secţia funcţionează cu un medic aflat temporar pe această poziţie. La UPU ar mai fi nevoie de 7 asistente, dar şi acestea sunt greu de găsit pentru că munca aici este mai complexă. În total, în organigrama spitalului sunt 223 de asistente, dar angajate sunt 196. „Am scos la concurs un post de asistentă cu specialitate dietetică, dar nimeni nu s-a înscris. Şi medicii de urgenţă sunt foarte greu de găsit. În plus, trebuie să repectăm normativele de personal, dar să ne încadrăm şi în buget. Noi sperăm să avem parte de suplimentări de posturi la anul“, a declarat Daniela Câmpeanu, şeful Serviciului de Resurse Umane al Spitalului de Copii Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*