Social, Stiri Brasov

430 de lei, taxa pentru ridicarea diplomelor de către absolvenții Universității George Barițiu. De luna viitoare, aceste documente se vor ridica cu greutate

Absolvenții Universității George Barițiu care au omis să își ridice diplomele mai au timp cel mult o lună să le solicite. Taxa pentru ridicarea acestora este de 430 de lei. La finele acestei luni, toate documentele vor fi transferate la Arhivele Naționale și va îngreuna procedura ridicării acestor diplome.

Între timp, și site-ul universității a fost închis.

Ministerul Educației vrea să desfiinţeze Universitatea „George Bariţiu” din Braşov, lansând și un proiect de act normativ în acest sens.

Conform proiectului, universitatea a fost înfiinţată în 2002, cu două facultăţi: Facultatea de Drept, specializarea Drept, cu predare în limba română şi Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor, cu predare în limba română. Anul trecut, conducerea Universităţii a comunicat ministerului decizia Asociaţiei „Societate Ateneul Român”, filiala Braşov, de a desfiinţa instituţia.

 

„Având în vedere prevederile legale în vigoare cu privire la desfiinţarea unei instituţii de învăţământ superior acreditate şi înfiinţate prin lege, începând cu anul universitar 2016-2017, prin H.G. 376/2016, Universitatea “George Bariţiu” din Braşov a intrat în lichidare cu toate programele / specializările de studii de învăţământ universitar. Astfel în anul universitar 2017-2018 nu mai funcţionează nici o specializare /program de studii universitare, la nici  un an de studii, la nici o formă de învăţământ, la nici o locaţie din ţară sau străinătate”, spune ministerul, adăugând că, studenţii şi absolvenţii fără diplomă care au fost înmatriculaţi la specializări/programe de studii universitare din cadrul Universităţii ”George Bariţiu” din Braşov, au dreptul să finalizeze studiile conform prevederilor art.361, alin.(5) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, arată news.ro.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*