Social, Stiri Brasov

Bal cartiabil pentru copiii bolnavi de autism. Bolnavii din Braşov vor avea şansa să fie ajutaţi de specialişti din străinătate

Asociaţia „Rază de Speranţă“ organizează în 20 octombrie, la Braşov, Balul Caritabil „Inimi Albastre“, dedicat celor peste 100 de beneficiari copii și tineri, persoane diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Comaniile din Braşov sunt aşteptate să contribuie la crearea unei camere senzoriale, care să ajute la integrarea copiilor. În plus, banii donaţi de societăţi vor fi folosiţi pentru a putea aduce în Braşov specialişti din străinătate care să-i ajute pe copiii bolnavi de autism.

Evenimentul este organizat în colaborare cuz Grupul de inițiativă „Papuci pentru copii”, vineri, 20 octombrie 2017 în Braşov, la restaurantul Belvedere Events Center. Gabriel Cotabiță și Nadir sunt artistii care vor sustine momentele artistice ale serii alături de New Vegas Show, gaudeamus Quartet. Seara va fi completată cu un show de modă marca Viggo by Cătălin Botezatu, iar Roxana Nemeșva sustine momentul licitatie. În acest an, costul unui bilet este de 250 lei/persoană.

“Fără sprijinul comunităţii nu putem reuşi să oferim copiilor noştri ceea ce ei au nevoie. Programele terapeutice pentru recuperarea şi integrarea lor sunt foarte costisitoare. Ca organizaţie, noi încercăm să venim în sprijinul părinţilor acestor copii, să le oferim un spaţiu adecvat sesiunilor de terapie, dar şi programe psiho-educaţionale de cea mai bună calitate, alături de specialiştii asociaţiei. Noi, părinții care ducem lupta cu AUTISMUL, avem nevoie de susținerea celor de lângă noi pentru a întrezări o rază de speranță. Dacă un copil tipic spune natural „Mama”, părintele unui copil cu autism poate aștepta și câțiva ani, și doar după multe ore de terapie, el va putea rosti „Mama”. Bucuria și împlinirea unei astfel de clipe nu pot fi surprinse în cuvinte! Pentru astfel de momente avem însă nevoie de susținea și implicarea noastră, a comunității! Vă așteptăm cu drag alături de noi pe 20 octombrie!”, a declarat Diana Niţă, preşedintele Asociaţiei „Rază de Speranţă”.

În urma primei ediții a balului „Inimi albastre“, organizatorii au reușit să strângă peste 10.000 de euro.  Pe 23 octombrie 2015, peste 200 de braşoveni au contribuit la continuarea programelor terapeutice de recuperare a copiilor şi tinerilor cu autism. Din seara de gală nu au lipsit: o licitație cu obiecte de artă, o degustare de vinuri, o prezentare de modă, momente artistice susținute de artisți ai Operei Brașov și un concert al cântăreței Ellie White.

Elisabeta Lipă, Doina Melinte, Monica Iagăr, Ilie Năstase, Mihai Leu, Cristina Chiriac, Paula Seling, Monica Roșu, Dana Săvuică, Crina Matei, Nausica Mircea, Florentina Opriș, Dana Tănase, Simona Iacob sunt doar câteva dintre personalitățile care au înțeles nevoile cu care se confruntă zi de zi beneficiarii asociaţiei si au venit la ediția din 2016. A doua ediție a balului a însemnat:  60.000 de lei colectați din invitații, sponsorizări, donații și cele două sesiuni de licitație, peste 40 de parteneri și sponsori, peste 200 de participanți.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*