Social

Forest România s-a deschis astăzi. Utilaje forestiere de ultimă generaţie şi demonstraţii de plantări, atracţiile evenimentului

Forest România, cel mai important târg dedicat breslei din România, are loc în perioada 28-30 septembrie la Braşov, în satul Zizin, chiar la marginea pădurii. Vizitatorii pot să vadă demonstraţii live în pădure a celor mai moderne utilaje folosite în toată lumea, dar şi demontsraţii de plantări de arbori la marginea pădurii. Utilajele sunt din Germania, Suedia, Franţa şi costă zeci de mii de euro. „Pentru domeniul forestier un tîrg ca acesta este de o importanţă deosebită. Acest târg prezintă toată gama de utilaje pe care operatorul forestier le foloseşte, de la fierăstrăul mecanic, care este primul instrument, până la aşa-ziele harverster sau forwader, utilaje mari într-adevăr, care care au înglobată în ele o cercetare îndelungată şi sunt de producţie occidentală. Se folosesc în toată Euorpa, iar în România intră acum şi intră, spun încă o dată, ca nişte sperietori, pentru motivul că ar contribui la a defrişa pădurile, cum se foloseşte eronat un termen. (…) Aceste utilaje sunt necesare, pădurea are nevoie să fie exploatată, iar actul acesta de exploatare este numit act de cultură, pentru că prin exploatare se creează posibilitatea unei noi generaţii şi astfel asigurăm prepetuarea pădurii şi această dezvoltare durabilă de care vorbim. Un astfel de târg este un curs de perfecţionare pentru toţi cei care sunt implicaţi în activităţile domeniului forestier“, a declarat Nicolae Ţucunel

În România, domeniul forestier angrenează peste 100.000 de angajaţi, în 12.000 de societăţi comerciale, care împreună realizează o cifră de afaceri de 20 de miliarde de lei. La Forest România participă peste 130 de branduri internaţionale.

Ziua Forestierului, la Forest România

Ziua Forestierului este un moment care marchează începerea sezonului de activităţi forestiere. Pe pedioada de vară sunt restricţii de a interveni în pădure, dar începând cu a doua jumătate a lunii septembrie încep activităţile principale în exploatările forestiere, care se încheie la jumătatea lunii aprilie. Cu ocazia Zilei Forestierului, va avea loc un concurs al mânuitorilor fierăstrăului mecanic. În premieră, la concursul de anul acesta vor participa tineri, de sub 20 de ani, printre care şi o fată. La concurs s-au încris peste 30 de concurenţi, elevi de liceu şi studenţi.

Tot mâine, la Forest România va avea loc un forum de discuţii, care vizează şi învăţământul dual. Autorităţile au în plan ca, împreună cu Liceul Silvic din Braşov să creeze un program de şcoală profesională, după modeul şcolii Kronstadt, o şcoală care să pregătească operatorii din domeniul forestier.

Forest România este organizat de DLG International şi DLG Marketing , în colaborare cu Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*