Economic, Stiri Brasov

Airbus ar putea vinde Premium Aerotec, care are o fabrică la Ghimbav, canadienilor de la Onex

Grupul aeronautic european Airbus negociază vânzarea integrală sau a unei părţi din Premium Aerotec, subsidiara care produce componente pentru avioane, se arată într-un articol apărut în publicaţia germană Die Welt , transmite Reuters. Airbus a purtat discuţii cu un posibil cumpărător, investitorul canadian Onex, susţine ziarul german.

Conform informaţiilor de pe site-ul companiei, Premium Aerotec generează venituri de aproximativ două miliarde de euro (2,39 miliarde de dolari) şi are 10.000 de angajaţi. Compania produce componente mari şi complexe pentru aeronavele Airbus, Boeing B787 Dreamliner, Eurofighter Typhoon şi avionul de transport militar A400M.

„De zece ani există zvonuri privind vânzarea Premium AEROTEC. Pur şi simplu nu le mai comentăm, este o chestiune de principiu”, a afirmat un purtător de cuvânt al Airbus.

Vânzarea ar permite Airbus să se concentreze pe stadiul final al producţiei în Europa, SUA şi China, susţine ziarul german.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Premium Aerotec este un producător european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producând în principal pentru Airbus. Compania germană a fost înfiinţată în anul 2009 ca filială deţinută în întregime de grupul de aeronautică şi apărare EADS. Investiţiile Premium Aerotec în fabrica din Ghimbav, cu o suprafaţă construită de 60.000 metri pătraţi, se ridică la circa 40 milioane euro. Activitatea de bază o constituie dezvoltarea și producția de structuri compozite din metal și fibre de carbon pentru industria aerospațială, precum și a dispozitivelor și sistemelor de fabricație aferente, iar planurile companiei includeau o investiţie greenfield totală de 90 de milioane de euro, care în final ar crea 700 de locuri de muncă.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Airbus oprește negocierile pentru vânzarea Premium Aerotec, care are o fabrică la Ghimbav - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*