Social, Uncategorized

Bărbatul rănit în explozia de la Abatorul Luca a murit. Angajatorii săi vor fi cercetați acum pentru ucidere din culpă

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului în urma exploziei de la abatorul Luca a murit ieri-seară la Spitalul Județean de Urgență. Medicii s-au străduit timp de șapte zile să-l țină în viață cu ajutorul aparatelor. „Victima suferise un stop cardiac la locul accidentului și încă unul în Unitatea de Primiri Urgențe. Din păcate, inima sa nu a mai rezistat. Ieri a suferit al treilea stop cardiac. Era ținut sub observație cu ajutorul apartelor și suferise arsuri foarte grave“, a precizat Daniela Neculoiu, directorul Spitalului Județean de Urgență Brașov.

Anunțul decesului a fost făcut și de către șeful secției de Chirugie Plastică, Dan Grigorescu, pe o rețea de socializare. „Ne pare rău, de data asta nu s-a putut mai mult…Pacientul accidentat grav prin expunere la amoniac lichid în staţia frigorifică de la o întreprindere de prelucrare a cărnii din Braşov ne-a părăsit aseară (vineri – n.r.), după şapte zile de efort maximal al echipelor de specialişti ATI şi Chirurgie plastică. Deşi s-a făcut tot posibilul imaginabil, a scris Dan Grigorescu.

Victima a suferi arsuri pe 90% din suprafața corpului, după ce o instalaţie de răcire a unui compresor s-a defectat şi a început să disperseze amoniac, producând o explozie. Procurorii brașoveni, împreună cu anchetatorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, fac cercetări în cazul presupusului accident de muncă, care s-a produs, vineri, 15 septembrie, în hala abatorului Luca din Brașov.

Mortea bărbatului schimbă încadrarea juridică a acestei cauze. Potrivit procurorilor, anjajatorii sunt suspectați acum pentru ucidere din culpă și nu vătămare corporală  din culpă cum era până acum. Ancheta vizează nerespectarea și neluarea măsurilor de sănătatea și securitate în muncă precum și aspectele privind discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei, ora 4.30, şi ora la care autorităţile au avut acces – 8.00.

Anchetă în cazul exploziei de la abatorul Luca din Brașov. Accidentul de muncă este prima ipoteză

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Accident de muncă la Abatorul Luca. O femeie și-a tăiat degete de la o mână în timp ce ce folosea un utilaj de feliere - Biz Brasov

  2. Pingback: Accident de muncă la Abatorul Luca. O femeie și-a tăiat degetele de la o mână în timp ce ce folosea un utilaj de feliere - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*