Stiri Brasov, Timp liber

Mâncare tradițională, muzică electronică și sport, în weekend la Râșnov

Weekendul acesta va fi unul plin de evenimente la Râșnov, urmând a fi organizate competiții sportive, concerte, dar și un concurs culinar.

Astfel, vineri, de la ora 18:00, va avea loc pe stadionul de fotbal de pe Valea Cetatii, meciul „Il CLASICO” de Rasnov, între echipele OLD-BOYS, Bucegi Rasnov – Chimia Rasnov! Acest eveniment, meciul de fotbal OLD-BOYS a ajuns la a-V-a editie, iar in fiecare an reuneste, intr-o disputa al prieteniei, toate fostele glorii care au evoluat de-a lungul timpului fie la Bucegi Rasnov sau Chimia Rasnov , si care stangeau sute sau chiar mii de specatori de fiecare data. Înaintea acestui meci de fotbal , de la ora 17:30, va fi prezentată echipa și staful tehnic al CS Olimpic Cetate Rasnov pentru Liga 3 – Sezonul competițional 2017- 2018!

Dancing Mountains în Cetate

Cel de-al doilea eveniment pregătit de Râșnov pentru acest weekend este un festival de muzică tehno, ce va avea loc în zilele de sâmbătă și duminicăEvenimentul va incepe vineri de la ora 20:00 in Cetatea Rasnov , unde muzica va canta pana la ora 7:00 dimineata, si va continua de la aceeasi ora la a 2 scena care se afla la Baza Cetatii Rasnov , in interiorul Campingului de langa Stadionul de fotbal. Printre cei care se vor ocupa de atmosferă se numără: Praslea, Kozo, Dan Andrei, Costin Rp, Raltz, Dubtil, Lumieux, Vygo & Aleka, Andreea, Petre Inspirescu, Suciu, Cap, Tulbure, Mauss

Cea mai deosebita surpriza in această ediție este că,prin participarea la acest eveniment, veți planta și un copac, după cum a precizat primarul orașului, Liviu Butnariu. Cu ajutorul primăriei Râșnov și Ocolului Silvic, fiecare bilet la festival înseamnă un nou copac care va fi plantat în primăvara viitoare! Și sămânța după sămânța, veți crea “pădurea munților dansatori”, ceva ce ne va umple sufletele și ne va face să simțim că am dat ceva înapoi naturii pentru locurile pe care ni le ofera pentru a petrecere niste momente de neuitat!

Cea de-a treia parte a festivalului va fi dedicată sporturilor urbane, cu activități precum: skateboarding, breakdance și kendama. Toate aceste activități urbane se vor desfășura sambata, in intervalul 12:00-22:00 , la Baza olimpica pentru Sporturile de Iarna.

Festivalul de Zup

Aceast eveniment este dedicat mancarii traditionale a rasnovenilor, iar prin organizarea acestui eveniment ne dorim sa facem cunoscuta aceasta reteta si turistilor care ne viziteaza. Zupul reprezintă o mâncare tradiţională zonei Râşnovului pe care saşii obişnuiau să o consume când mergeau la muncile câmpului. Zupul este o tocăniţă pe bază de cartofi, ceapă şi slănină, aceasta fiind principalul ingredient al zupului, însă reţeta originală a fost de-a lungul timpului îmbunătăţită şi modernizată.

Ca în fiecare an, prima zi, sâmbăta, va fi dedicată “probei impuse”, în cadrul căreia concurenţii au de gătit cu ingredientele alese de către juriu şi organizatori, aceleaşi pentru toate echipele. A doua zi ( 3 Septembrie – Duminica) , fiecare dintre din cei înscrişi la start vor veni cu ingredientele de acasă, în cadrul “probei libere”.

Ultimul eveniment, Cupa Cetate Râșnovla Biatlon, ediția a III-a pentru copii și cadeți ce va avea loc de vineri până duminică pe Valea Cărbunării. În total la acest eveniment vor participa in jur de 100 de sportivi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*