Stiri Brasov

Controale împreună cu Poliția pe traseele RATBV, după ce a crescut alarmant numărul blatiștilor

În ultima vreme, numărul celor care circulă fraudulos cu mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov s-a înmulțit alarmant, astfel că oficialii societății RATBV au solicitat sprijinul Poliției Locale Brașov pentru a-i însoți pe controlori pe trasee, ținând că mulți dintre blatiști erau recalcitranți.

Astfel, brașovenii care circulă cu autobuzul sau troleibuzul au putut remarca începând de ieri faptul că echipele de controlori sunt mai numeroase și sunt ajutate de agenții locali atunci când face identificarea celor care „uită” să își composteze biletul. Reprezentanții societății de transport local susțin că acest tip de acțiune este determinat tocmai de faptul că un număr tot mai mare de călători nu-și plătesc serviciul pe care îl primesc. „În ultima perioadă, și cu precădere după ce a fost luată decizia ca echipele de controlori să renunțe la uniforma de serviciu în favoarea ținutelor personale, s-a constatat o creștere a numărului de persoane depistate și sancționate pentru călătorie frauduloasă. De asemenea, ne-am confruntat cu tot mai multe situații în care contravenienții refuzau să prezinte documentele de identitate. În aceste condiții, am apelat la ajutorul Poliției Locale Brașov, căreia îi mulțumim pentru sprijinul acordat și împreună am început aceste controale cu echipe mixte, acțiuni care se vor desfășura în perioadă urmatoare”, a explicat purtătorul de cuvânt al RATBV S.A., Silviu Ștefan.

Reprezentantul societății a mai spus că, pentru a se putea verifica toți călătorii dintr-un autobuz, în unele situații s-a impus că într-un vehicul să se urce în același timp câte cinci-șase controlori și doi agenți ai Poliției Locale. „Dorim să le transmitem celor care nu valideaza biletul de călătorie că prin atitudinea lor ne păgubesc nu doar pe noi, ci și pe călătorii corecți. Aceștia din urmă cu siguranță nu vor fi deranjați de acțiunile noastre. Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să îi determinăm pe cei care folosesc transportul în comun să valideze tichetele de călătorie”, a mai adăugat Silviu Ștefan. Cei care sunt prinși fără bilet pot plăti pe loc un bilet contravențional în valoare de 60 de lei sau în caz contrar, amenda primită este cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

5 Comentarii

  1. RATBv se păgubeşte singură… chioşcurile se închid la ora 14, automatele merg şi nu prea, pe liniile periferice şoferii iau bani de la călători. E logic că, în condiţiile astea, încasările scad.

  2. In cluj biletul poate fi platit via sms. Atunci nu prea mai ai scuza ca nu mergea aparatul sau ca era casa inchisa. Așteptam aceasta tehnologie adusa din viitor si la brasov. Plata prin sms.

  3. Politia locala nu are dreptul sa legitimeze cetățenii.

  4. Poate ca am cumpara mai multe bilete daca ghiseele ny s-ar inchide la ora 14:00 si automatele ar fi in TOATE statiile si ar functiona.
    Plus ca mi se pare scump sa dai 4 lei ca sa mergi si sa te intorci de undeva…(nu sunt eu foarte zgarcita, dar nu imi pot explica costurile). De exemplu, de la un capat de linie la altul(de ex,linia 6) urca cel putin 100 de calatori, adica 200 de lei pentru nu mai mult de 10 km si vreo 20 de minute. Un bilet de doua calatorii nu ar trebui sa coste mai mult de UN LEU!! Si daca ne gandim ca, in medie, oamenii merg 3 km cu autobuzul….

  5. autobuze intarziate 1 la mana 2 la mana aglomerate fara conditi amejtile prea mari eu de ex dca vreau sa merg o staru trebyie sa umi eau bulet ca nuci taxiurile nu iti eau asa mult …asta e stau care fura de rupe si le ea painea de la gura la alti oamenu care nu au ce manca 😒😖😖😖😖😖💩💩💩💩

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*