Stiri Brasov, Timp liber

„iHamlet”, un Shakespeare multimedia, deschide festivalul Amural pe 31 august

Spectacolul de teatru multimedia „iHamlet”, producție a Asociației Punctart din București (în colaborare cu Teatrul Excelsior), deschide Festivalul Vizual Amural din Brașov, ediția 2017, reprezentația urmând să aibă loc pe data de 31 august, de la ora 19,00, la Centrul Cultural Reduta din Strada Apollonia Hirscher 8. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar cei prezenți (spectacolul este dedicat în principal adolescenților) se vor bucura de un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, despre conflictul dintre generaţii.
Intrat în repertoriul Teatrului Excelsior din București în stagiunea 2016/2017, spectacolul „iHamlet” este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H, un adolescent aparent obişnuit, este uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări. O avalanșă de emoții, sunete, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius într-un univers multimedia fabulos cu proiecții holografice pentru a construi un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.
Distribuția îi include pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel. Textul este scris de Elise Wilk, iar regia aparține Catincăi Drăgănescu. Coregrafia şi mişcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea; Dan Basu asigură proiecția video și luminile, iar sunetul este un concept Interior8. Coordonatorul spectacolului este Smaranda Pasnicu.
Festivalul Vizual Amural se desfășoară în fiecare an, „ca centru al artelor vizuale în aer liber”. În acest an, festivalul are loc în perioada 31 august – 3 septembrie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*