Una din două conserve de ton are în compoziție pește contaminat cu Cesiu 137
0Asociația Pro Consumatori a analizat 33 conserve de ton provenite din Thailanda, Filipine, Spania, Ecuador, Cote D Ivoire, Bulgaria, Vietnam, Ghana, Seychelle, Mauritius, Grecia și Italia, scrie activenews.ro
Studiul a arătat că 40% din conservele de ton analizate sunt fie etichetate greșit, fie nu conțin suficiente informații pentru consumatori. La 2 din 5 conserve de ton nu este menționată, pe eticheta, zona de pescuit. Femeile însărcinate, persoanele în vârstă cu boli cronice și copiii trebuie să evite consumul de ton (Ton Albacora) în conservă din cauza conținutului de metale grele (plumb, cadmiu și mercur). 64% dintre conservele analizate au în compoziție ulei vegetal, dintre care:
– la un procent de 15% nu se specifică tipul de ulei vegetal;
– 3% folosesc ulei de rapiță;
– 18% folosesc ulei de floarea soarelui;
– 15% folosesc ulei de soia.
Specia de ton folosită la fabricarea conservei:
– 55% folosesc Katsuwonus pelamis;
– 27% nu declară specia de ton ;
– 15% folosesc Ton Albacora;
– 3% folosesc Ton Tonggol;