Temperaturile foarte ridicate le dau mari bătăi de cap fermierilor, care s-au trezit cu sute de kilograme de legume, coapte înainte de vreme. În Braşov însă, s-a găsit o soluţie ieşită din tipare. Bistro de l’Arte i-a găzduit pe fermieri, iar aceştia şi-au vândut produsele nu de la tarabă, cum obişnuiau, ci din local! Şi toată marfă a “dispărut” în pungile clienţilor în doar câteva ore. Pentru o zi, s-a transformat în târg de legume, iar localnicii şi turiştii s-au arătat încântaţi de idee. „Clienților le place cum arată marfa, iar faptul că sunt bio, contează foarte mult. M-am gândit că ar fi un moment bun ca timp de o zi, oricine are un surplus de marfă să poată să vină să îl vândă la bistro”, a explicat Oana Coantă, manager Bistro de l’Arte
Oamenii au cumpărat în cantităţi mari – chiar lădiţe întregi, şi, până la prânz, s-a dat toată marfă: 140 de kilograme de tomate. Fermierii spun că, imediat după ce sunt culese, roşiile au o aromă aparte. „Canicula a făcut să se coacă o cantitate mare de tomate brusc și de aceea am recurs la tot felul de strategii de vânzare. Am stat de vorbă cu clienții cu lienții și le-am spus cum ajung de fapt roșiile așa. Avem 11 soiuri de roșii: roşia cherry, fandosită, marmat franţuzească, roşie roz, care este inima de bou poloneză, dar și cherry pară galbenă”, a precizat fermierul Lucian Dragomir.
În afară de tomatele puse la vânzare, au fost şi câteva kilograme bune folosite pentru un meniu special – clătite braşovene cu sos de roşii, supă rece de roşii sau paste cu sos de roşii bio. Roşiile s-au vândut cu 7 lei şi 50 de bani, kilogramul.