Social, Stiri Brasov

Drumul care face legătura între Roadeş şi DN13 a fost reabilitat. În curând încep lucrările la „drumul Prinţului Charles“, între Buneşti şi Viscri“

Din groapa-n groapa…

Consiliul Judeţean aşteaptă adjudecarea licitaţiei privind reabilitarea drumului DJ 104 L, care face legătura între Dacia – Viscri și Bunești, supranumit şi „drumul Prinţului Charles“, pentru că duce în satul în care moştenitorul coroanei britanice deţine mai multe proprietăţi. Drumul este plin de gropi şi nu a mai suferit vreodată reparaţii capitale, ci doar mici „cârpeli“, pentru a putea fi cât de cât practicabil. „Am făcu şi în acest an o reparaţie la acest drum ca să se poată circula pe acolo. Lucrările sunt licitate public prin PNDL şi aşteptăm acum doar o comunicare juridicăprin care să se confirme adjudecarea licitaţiei şi semnăm acest contract în această luna. Deîndată ce semnăm contractul, constructorul are obligaţia să se apuce de lucru“, a declarat Adrian Gabor, vicepreşedintele CJ Braşov.  Pentru reabilitarea acestui drum, care are şi o importanţă turistică, CJ Brașov are aprobată o finanțare de aproximativ 19 milioane de lei de la Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Satul Viscri a devenit un punct important pe hărțile turistice, după ce a fost descoperită de către Prințul Charles, care s-a ocupat de promovarea acestui loc, unde se mai păstrează încă tradițiile și chiar a contribuit cu fonduri pentru renovarea unor clădiri de patrimoniu. Lucrările la șosea sunt unele de anvergură fiind vorba de un drum „de țară” urmând să fie modernizați în total peste 15 km.

Drumul dintre Roadeş şi DN13, reabilitat

Între timp, Drumul Comunal 29, care face legătura între satul Roadeș și DN 13 a fost reabilitat cu o investiţie de peste 3 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanțării, de 2 milioane de lei, a fost asigurată de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar restul banilor au provenit din bugetul comunei Bunești, cu sprijinul Consiliului Județean. „Suntem foarte mulțumiți de calitatea lucrărilor realizate de firma constructoare. Drumul a fost reabilitat cu respectarea tuturor cerințelor de calitate și a standardelor actuale în materie de infrastructură rutieră. Acostamentul, podețele și rigolele au fost refăcute, în așa fel încât condițiile de trafic să fie dintre cele mai bune. După foarte mulți ani, legătura între satul Roadeș și drumul național 13 se realizează printr-un drum în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Adrian Gabor, vicepreședintele CJ Brașov. Lungimea totală a drumului este de 2.392 de metri, din care 432 metri sunt incluși în intravilan şi 1.960 metri se găsesc în extravilanul localității.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. prof. Florin I. Bojor

    Drumul către Viscri e tot varza și în 2018. Rușine politicieni romani! Rușine CJ Brașov!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*