Social, Stiri Brasov

Polițiștii locali și comisarii de mediu vor sta cu ochii pe focurile de la grătare. Cei care nu respectă regulile Legii picnicului riscă amenzi de până la 5.000 de lei

Se anunță un weekend fierbinte, astfel că mulți brașoveni vor căuta răcoarea de la marginea pădurii și, cel mai probabil, pe lângă un suc și o bere rece vor face și un grătar. Poliția Locală și Garda de Mediu îi avertizează pe brașoveni că aprinderea focului pentru grătar nu se poate face la întâmplare, ci doar în zonele de agrement.

Legislația în vigoare prevede condiții speciale pentru desfășurarea activităților de agrement, astfel că este interzisă aprinderea focului în pădure sau la liziera acesteia, iar ieşitul la grătar se poate face doar în arealul special de picnic. „Polițiștii locali, dar și comisarii Gărzii de Mediu îi sfătuiesc pe brașovenii care vor să iasă la iarbă verde să nu lase focul nesupravegheat, chiar dacă este făcut în vatră anume construită, să parcheze maşinile doar în locurile permise şi să își strângă gunoaiele în urma lor. Reamintim iubitorilor de picnic faptul că, la Brasov, sunt trei zone amenajate pentru grătare: “La Iepure” în Răcădau, Pietrele lui Solomon și la Lacul Noua”, a precizat Nicolae Aldea, directorul Poliției Locale. Polițiștii locali și comisarii Gărzii vor supraveghea îndeaproape respectarea acestor reguli stricte pe întreg parcursul sezonului.

Cei care nu vor ține cont de aceste reguli trebuie să știe că Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic prevede amenzi usturătoare pentru aceia care fac grătare în zone neamenajate sau pentru nerespectarea regulilor în locurile create special pentru desfășurarea unor astfel de activități de recreere. Așadar, aceste fapte constituie contravenții, iar sancțiunea poate ajunge până la 5.000 de lei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Si daca ma gandesc bine,atatia Brașoveni vor incapea la gratar in acele 3locuri special amenajate????tara de kkt cu legi implementate cum vor unii si altii!!!!uitativa in occident oare au aceleasi legi cu aceleasi amenzi si cu aceleasi salarii!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*