Imobiliare, Stiri Brasov

Arhitectura a două case din Brașov, apreciată de Comisia Europeană

Școala de arhitectură românească este una dinamică, iar arhitecții vor să demonstreze  valoarea proiectelor lor. Problema este că numărul clienților interesați să investească în opere de artă arhitecturală este încă foarte scăzut, așa că multe dintre proiectele strălucitoare rămân pe hârtie. Cu toate acestea, anul acesta a fost unul spectaculos pentru România. 10 proiecte, dintre care două din Brașov, au fost acceptate într-unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale: Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe 2017. Este vorba despre clădiri pe care românii le admiră zi de zi și care merită recunoaștere internațională, iar participarea în sine este văzută drept o performanță, de către arhitecți.

„Sunt încântat să observ că bogăția și diversitatea arhitecturii europene este prezentă în acest top. Când ne uităm la lista acestor clădiri, sperăm ca măcar unele dintre ele să devină moștenirea arhitecturii de mâine”, a declarat Michel Magnier, Director al Culturii and Creativității din Comisia Europeană.

În Brașov, unul dintre cele mai complexe proiecte rezidențiale a atras atenția arhitecților internaționali. Este vorba despre o casă care a fost construită la mijlocul secolului trecut, deteriorată chiar printr-un proces de restructurare, apoi reconfigurată ca o prezență discretă și bine încadrată în mediul înconjurător.

Tot în Brașov, casa cu etaj transparent a intrat și ea în top. Este vorba despre o locuință care are o construcție translucidă construită peste casa inițială, la solicitarea proprietarului, care avea nevoie de mai mult spațiu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*