Compania American Dream SRL Brașov vrea să construiască în Brașov șase ansambluri rezidențiale sub brandul „American Dream”, patru dintre acestea fiind amplasate în Șchei, în timp ce restul de două, care cuprind doar 235 de apartamente, se află în zona Tractorul.
În cazul complexelor rezidențiale propuse pentru Șchei, autoritățile publice sesizate de brașoveni (Inspectoratul Județean în Construcții Brașov, Primăria Municipiului Brașov) nu dețin informații despre aceste investiții. În condițiile în care, la fața locului se desfășoară lucrări de terasare și amenajare a zonei, afirmațiile autorităților sunt cel puțin șocante și neverosimile, se arată într-o petiție făcută de cetățenii din zonă.
Compania dezvoltatoare este deținută de Nicolae Liseanu din București și Mirela Andreea Stroe, din comuna Vidra, județul Ilfov, ambii având un număr egalș de acțiuni.
Nicolae Liseanu are „experiență” în defrișări, având în verere că anul trecut a primit un certificat de urbanism de la Consiliul Județean Vâlcea pentru scoatere teren din circuitul silvic pentru construire minihoteluri, zonă de loisir, defrişare, împrejmuire teren, amenajare incintă, branşamente utilităţi şi organizare de şantier în staţiunea Voineasa.
Primăria Braşov a precizat că în zona respectivă se fac lucrări pentru amenajarea unui drum de acces spre un teren, proprietate privată, însă nu numai că nu există autorizaţie de construire, dar nu a fost solicitat nici un certificat de urbanism (document care precede autorizaţiei de construire şi altor avize necesare).
Astfel, reprezentantul firmei care investeşte în acest proiect a fost notificat să se prezinte la Primărie, cu documentele din care reiese că este proprietar al terenului unde se face construcţia şi al terenului unde a început lucrările de amenajare a drumului de acces.
„A venit reprezentantul firmei din Bucureşti care vrea să dezvolte acest proiect, care a prezentat documente care atestă calitatea de proprietar asupra unui teren pe care urmează a se realiza mai multe construcţii. În schimb, nu a prezentat documente prin care să demonstreze că este proprietarul terenului pe care se realizează drumul. Motivul invocat de reprezentantul firmei este că nu i-au sosit documentele de la sediul central”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
În aceste condiţii, reprezentantul municipalităţii a anunţat că „având în vedere că nu există documente care să ateste calitatea de proprietar asupra terenului pe care se realizează drumul de acces, împotriva respectivei firme se va depune o plângere penală, prin care primăria va solicita Parchetului şi să dispună sistarea lucrărilor”.
4 comentarii
Cred ca cei de la primarie nu cunosc legea ! Trebuia incheiat un proces verbal de constatare prin care se dispuneau masuri : amenda contraventionala ” mobilizatoare ” si sistarea lucrarilor . In momentul cand au dovada ca procesul verbal a fost primit ( daca nu a fost semnat de contravenient ) si lucrarile nu sunt sistate , se anunta parchetul deoarece constituie infractiune .
Autoritățile sunt șocante…de ce? Că li s-au descoperit matrapazlâcurile pe mulți bani? Trebuiau cetățenii să depună o plângere ca să se poată sesiza? E adevărat, din birourile Primăriei nu se vede ditamai șantierul….Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul…
Liseanu Nicolae e interpusul cu afacerea, Kehaiyan Garbis-Vincentiu e cu banii. Cautati pe instantele din Bucuresti (la toate sectoarele) + judecatoria Buftea sa vedeti cate sute de tepe imobiliare a dat Kehaiyan Garbis-Vincentiu in Bucuresti. Omul e in „faliment personal” si lucreaza prin interpusi.