Prințul Charles a ajuns miercuri dimineaţă la Viscri, iar pana la ora 13.00 a avut deja o agendă plină, în principal întâlniri cu experți în mediul forestier și mici fermieri.
„Prințul de Wales s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizație europeană care susține un management forestier responsabil. În ultimii ani, ASR și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește exploatarea și defrișarea ilegală a pădurilor din Carpați, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială și în România”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii.
Prinţul nu a stat de vorbă cu presa, a dat doar câteva răspunsuri de curtoazie întrebărilor venite de la jurnalişti. „Întotdeauna excelent”, a spus acesta, întrebat fiind cum se simte la Viscri.
Alteţa Sa Regală s-a întâlnit și cu câțiva producători locali de alimente artizanale. Fundația Prințul de Wales România va lansa un nou proiect, prin care va ajuta fermierii din zonele de munte să își dezvolte produsele și să acceseze piețe noi, din România sau din afara granițelor. În principiu, potrivit declaraţiilor date astăzi de reprezentanţii Fundației Prințul de Wales România, va fi creată o platformă online, cu o hartă a produselor tradiţionale bio din România. 5 produse, selectate pe parcurs ca fiind cele mai bune, vor beneficia de susţinere internaţională în acest proiect pilot.
Prinţul va sta până la sfârşitul săptămânii în România, pentru zilele următoare având programate vizite la biserici fortificate, monumente istorice din Transilvania, având în intenţie, prin fundaţia sa, un proiect de susţinere a restaurărilor.
Fundația Prințul de Wales România este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată acum doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri.
Fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională, iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.
Un comentariu
Buna ziua,
Sunt de la fundatia World Vision din Iasi,lucrez pe un proiect de dezvoltare economica iar in perioada 16-18 august fac un schimb de experienta cu fermierii din satele judetului Vaslui la ferma de la Crit ,ferma de bivoli,dorim sa vizitam biserica fortificata a printului Charles.Doresc sa ma intalnesc cu presedintele fundatiei printului Charles ptr a povesti traditia oamenilor din zona,cateva bune practici a mestesugarilor si la randul fermierilor din Vaslui sa povesteasca si ei oamenilor din zona cateva bune practici.
Ajungem la Viscri joi 17 august in jurul orei 9.00.Daca sunteti de acord sa ne intalnim va rog lasati un mesaj sau sunati-ma la nr telefon 0731444652.
Va multumesc
Cu respect
Rozica Tiță