Stiri Brasov, Timp liber

2.500 de sportivi aleagă duminică la Brașov

În acest weekend, din Piaţa Sfatului – Km 0 al Braşovului se va da startul unuia dintre cele mai spectaculoase maratoane din Europa, eveniment la care vor alerga aproximativ 2.500 de sportivi de toate vârstele din ţară şi din străinătate.

Ediția a III-a a Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Romania, își deschide porțile sâmbătă, 20 mai, în Piața Sfatului. Aici vor avea loc sesiunea de predare a kiturilor, sport expo și cursele copiilor. Duminică, 21 mai, sărbătoarea sportivă atinge cotele cele mai înalte: începând cu ora 8.00 se va da startul la toate cele 5 probe ale concursului: maraton, semimaraton, team run, 10.7km şi 5.7km.

Evenimentul sportiv, omologat de cel mai important for internaţional din domeniu – AIMS, va alinia la start peste 100 de alergători străini veniţi din 21 ţări, printre care: SUA, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Olanda, Turcia, Franţa, Polonia, Irlanda, Rusia, Chile, Republica Moldova. Acest lucru punctează nu numai anvergura internaţională a competiţiei, dar mai ales interesul crescut pentru turismul sportiv în România.

Traseul cursei a fost gândit astfel încât să treacă pe lângă cele mai importante obiective turistice ale municipiului Braşov şi ale împrejurimilor: Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Livada Poştei, Turnul Alb, Turnul Negru şi, cireașa de pe tort – ajunge până în Poiana Brașov, de unde și statutul de cel mai panoramic maraton de șosea din România.

“Am reuşit să aducem acest oraş frumos acolo unde îi este locul – pe harta mondială a maratoanelor, ceea ce înseamnă că l-am transformat, indirect, într-un punct de atracţie turistică pentru toţi iubitorii de sport din lume. Chiar dacă este o competiţie, sunt convins că nu vor lipsi zâmbetele, entuziasmul, dorința de a lăsa orice grijă deoparte măcar pentru câteva ore. Peisajul superb din Braşov şi din împrejurimi nu are cum să nu-ţi transmită o stare de bine şi poftă de alergare. Le mulțumim autorităților publice, Poliției și Jandarmeriei pentru tot spijinul acordat. Le mulțumim brașovenilor că au răspuns în număr atât de mare invitației de a veni să alerge la cursa populară. Sperăm să vedem cât mai mulți susținători pe marginea traseului și cât mai multă înțelegere pentru blocarea traficului auto pe perioada desfășurării evenimentului.” declară Bogdan Antohe, Race Manager.

Premii substanţiale pentru câştigători

Organizatorii și partenerii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de peste 10.000 Euro. La toate cursele, primii clasaţi – atât la masculin şi feminin, cât şi în funcţie de categoriile de vârste – vor primi premii în bani, cupe, diplome, produse şi servicii sportive. În acelaşi timp, niciun participant nu va pleca cu mână goală – efortul tuturor va fi răsplătit cu o medalie deosebită.

Vom alerga pentru o cauză nobilă

Toţi alergătorii de la Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom vor ajuta copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile aflați în grija Fundației HOSPICE Casa Speranței. 15% din taxa de participare la probele competitive, precum și 100% din taxa de înscriere de la cursa populară vor fi donați cauzei umanitare, prin intermediul Fundației Telekom Romania.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*