Agenția de cercetare D&D Research a analizat percepția cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc. Astfel, Ploiești, Călărași și București au fost desemnate orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
Brașovul este în schimb la polul opus, alături de Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, cele trei municipii fiind evaluate ca orașele cu cea mai bună calitate a aerului din România.
Două cartiere brașovene, în topul național al aerului de calitate
Cartierele desemnate că având cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Mihai Bravu din Ploiești, Mureșeni din Târgu Mureș și Gară din Slatina. Brașovul se poate mândri deoarece are două cartiere, Răcădău și Nouă, pr primele două poziții în topul național al cartierelor cu un aer pur.
La nivel de municipiu, cartierele evaluate de localnici că având cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău, Nouă, dar și Avantgarden. Brașovul Vechi, Centrul Istoric și Astra urmează în clasament. În schimb, cartierele votate de locuitorii Brașovului că având cea mai scăzută calitate a aerului sunt zona Calea București, zona străzii 13 Decembrie și cartierele Gării și Triaj.
Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calității aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
http://www.bizbrasov.ro/2017/04/21/greenpeace-montat-un-prafometru-la-bod-pentru-vedea-care-este-calitatea-reala-aerului-din-brasov/
3 comentarii
Avantgarden da, cu doua statii de preparare asfalt in apropiere. Hmm…..