62% dintre companiile care dețin unități de cazare în județul Brașov prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență, ceea ce vorbește despre precaritatea afacerilor din turismul românesc.
La nivel naţional, jumătate dintre companiile din România care deţin unităţile de cazare riscă să intre în insolvenţă. Mai precis, din cele 2.748 companii care deţin hoteluri, 1.508, (55%) prezintă un risc ridicat de a intra în insolvenţă. Bucureştiul se află în fruntea listei, 64% din companiile care deţin hoteluri sau alte unităţi de cazare prezentând un risc ridicat de intrare în insolvenţă. Dintre judeţele dezvoltate turistic, cele mai mari riscuri mari de intrare în insolvenţă le au companiile din Braşov, în proporție de 62%, după cum arată un studiu Creditinfo România, companie specializată în furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial.
În județul Brașov sunt peste 1.600 de angajați care lucrează în acest sector, iar unitățile de cazare brașovene au generat anul trecut o cifră de afaceri de peste 171 de milioane de lei. Printre județele unde companiile din acest sector riscă insolvența se numără și Bihor (59%), Cluj (55%) Mureş (54%), Prahova (53%) şi Timiş (51%).
Un comentariu
Industria turismului, avand caracter sezonier si depinzand de factori aleatorii, adaptarea e dificila. Cine nu reuseste, il paste insolventa.