Pentru a simplifica procedurile birocratice, reprezentanții Primăriei Brașov au luat decizia să scoată la licitație la pachet 12 lucrări de anvergură cuprinse pe lista de investiții a municipiului în 2017. Valoarea totală a acesto lucrări este de aproximativ 21 de milioane de lei, fără TVA, și, în principal, este vorba de investiții în domeniul educațional. „Am reușit să finalizăm documentația pentru 12 lucrări de investiții și sperăm ca săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, să publicăm pe SEAP licitația. Este vorba de o singură licitație cu 12 loturi, valoarea lucrărilor fiind de aproximatvi 21 de milioane de lei, fără TVA. Având în vedere valoarea licitației se va merge pe procedură simplificată. Sperăm să finalizăm cât mai repede procedura, astfel ca odată cu îmbunătățirea vremii să începem efectiv lucrările”, a subliniat viceprimarul Brașovului Barabas Laszlo.
Printre cele mai importante proiecte care ar putea demara anul acesta se numără reparația capitală a Corpului A al Colegiului Naţional Unirea, la care se vor reface faţadele, iar în interior se vor reabilita sălile de clasă şi se vor reface instalaţiile electrice şi de încălzire, dar se va monta şi un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea estimată a lucrărilor la acest colegiu este estimată la 6,81 milioane lei, fără TVA. Reparații capitale ar urma să fie efectuate și la fostul cinematograf Modern. Proiectul vizează efectuarea unor lucrări de consolidare a clădirii, dar şi amenajarea unor săli de spectacole, valoarea estimată a lucrărilor fiind estimată la suma de 5,3 milioane de lei.
Lista celor 12 investiții care vor fi scoase la licitație:
– Reparaţii capitale Corp A Colegiul Naţional Unirea – 6.818.665 lei, fără TVA
– Reparaţii capitale Sală Sport Şcoala Profesională Kronstadt – 1.163.119 lei fără TVA
– Reparaţii capitale Cinema Modern – 5.307.785 lei fără TVA
– Reabilitare sistem încălzire Grădiniţa nr. 9 – 422.751 lei fără TVA
– Reabilitare sistem încălzire Grădiniţa nr. 23 – 367.016 lei fără TVA
– Reabilitare instalaţii apă-canal la Şcoala Gimnazială nr. 26 – 305.341 lei fără TVA
– Reabilitare instalaţii apă-canal la Şcoala Gimnazială nr. 2 – 663.712 lei fără TVA
– Reabilitare instalaţii electrice la Şcoala Gimnazială nr. 3 – 679.537 lei fără TVA
– Reabilitare sistem încălzire şi instalaţii electrice la Colegiul Tehnic de Transporturi – 1.106.824 lei fără TVA
– Reabilitare instalaţii electrice la corpul A al Colegiului Nicolae Titulescu – 1.086.782 lei fără TVA
– Reabilitare Corp B Colegiul Nicolae Titulescu (lucrări interioare) – 1.523.782 lei fără TVA
– Reabilitarea termică a Corpului C al Şcolii Gimnaziale nr. 14 (din Stupini) – 1.808.812 lei
„Dintre cele 12 proiecte, unele sunt de mare amploare, astfel că lucrările vor continua şi anul viitor, cum este cazul celor de la colegiile Transilvania și Unirea, de la Cimena Modern sau de la Şcoala Profesională Kronstadt. În cazul celorlalte proiecte sunt cuprinse lucrări pe care ne propunem să le finalizăm în cursul acestui an”, a explicat viceprimarul.
Se licitează proiectarea pentru alte 6 investiții
Totodată, în această perioadă se lucrează la dosarul aferentă unei alte licitaţii care va fi împărţită în loturi: „ În această perioadă lucrăm la pregătirea documentațiilor pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru mai multe lucrări de construire sau reabilitare săli de sport. Ne propunem să urmăm aceeași procedură, o singură licitație, cu șase loturi pentru a reduce termenele de atribuire și a demara proiectele încă din acest an. Este vorba de elaborare Studiu de fezabilitate şi Proiect tehnic pentru construirea unor săli de sport la şcolile gimnaziale nr. 2 şi 4, realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială nr. 12, dar şi elaborarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a proiectelor tehnice pentru reabilitarea sălilor de sport de la Colegiul Tehnic Mircea Cristea, fostul Grup Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică din Uzina 2 şi Colegiul Economic Andrei Bârseanu”, a precizat Laszlo Barabas.