Economic, Stiri Brasov

Airbus Helicopters face angajări masive la Brașov

Compania Airbus Helicopters, prezentă la Brașov de mai bine de 15 ani, printr-un joint-venture încheiat cu IAR Ghimbav, face angajări la Brașov, potrivit site-ului concernului internațional. Compania franceză a mai inaugurat, anul trecut o fabrică de 55 de milioane de euro pentru producția modelului de elicopter Airbus H215, negociindu-se, în prezent, și pentru producerea la Ghimbav a variantei militare a acestui model – H215 M.

În prezent, portivit directorului general al Airbus Helicopters România, Serge Durand, cele două activități ale francezilor folosesc împreună aproape 200 de angajați, urmând ca în fabrica de eliucoptere H215 să se creeze în total 300 de locuri de muncă.

Totuși, în compania creată împreună cu cei de la IAR Ghimbav, care se ocupă de mentenanța elicopterelor Airbus se aștaptă „o creștere a volumului de lucru”, ceea ce duce la un necesar de „consolidare a necesarului de talente, în special în domeniul proiectării, specializate în avionică și structura elicopterelor, navigabilitate și siguranță în domeniul aviației”, mai spune sursa citată.  „Această inițiativă este menită să anticipeze dezvoltarea business-ului și să asigure o succesiune solidă în cadrul companiei, continuând buna tradiție educațională și foarte apreciată în domeniul aeronautic românesc”, a mai declarat Durand.

Airbus este hotărâtă nu doar să producă elicoptere în România, ci şi să transforme România într-un centru de excelenţă pentru producţia elicopterelor H215, după cum a transmis Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, în cursul unei întâlniri avute în februarie la Palatul Victoria cu Premierul României Sorin Grindeanu, se arată într-un comunicat al companiei.

Înaltul oficial Airbus Helicopters a subliniat excelentele relaţii pe care grupul le are de 40 de ani cu România şi a spus că fabrica de la Ghimbav creează o nouă oportunitate, aceea de a porni un ciclu industrial veritabil prin producerea elicopterelor civile şi militare H215.

În 15 ani, Airbus a făcut afaceri de 1,25 miliarde de lei în România

Compania consideră că H215 va fi un produs mai atractiv la export dacă România va fi prima ţară care va cumpăra elicopterul pe care-l produce. „Este foarte important ca România să dea un exemplu, pentru că elicopterul nu este un produs uzual iar atunci când vrei să îl exporţi, prima reacţie a cumpărătorului este să afle dacă ţara care îl fabrică îl şi cumpără”, a explicat Olivier Michalon.

România este un partener de încredere pentru Airbus Helicopters. De la înfiinţarea în 2002 a Airbus Helicopters Romania – un joint venture între Airbus şi firma cu capital majoritar de stat IAR Ghimbav -, compania a avut o cifră totată de afaceri de 1,250 miliarde de lei şi un profit net de 72 de milioane de lei.

Prezenţa Airbus Helicopters în România a fost benefică ambelor părţi. Din 2002, cifra de afaceri totală rezultată din achiziţiile pe România a fost de 183 de milioane de lei. Din această sumă, 83 de milioane de lei au revenit IAR, acesta fiind unul dintre furnizorii principali.

Prezenţa Airbus Helicopters în România va avea un impact pozitiv asupra balanţei comerciale, prin adăugarea unui volum de exporturi de aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei.

Utilajele din fabrica inaugurată anul trecut sunt în curs de instalare

Noua fabrică de la Ghimbav va găzdui producţia elicopterului H215, un aparat bi-motor, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple.

Certificat atât de EASA (Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) cât şi de FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite), elicopterul H215 este echipat cu cele mai moderne tehnologii, îndeplinind cele mai recente cerinţe de siguranţă ale pieţei. Capabilităţile sale variate, puterea, viteza şi dimensiunile generoase fac din H215 un elicopter potrivit pentru o gamă largă de misiuni, asigurând o soluţie modernă şi rentabilă pentru diverse pieţe şi operaţiuni, cum sunt misiunile de păstrare a păcii desfăşurate de Naţiunile Unite sau misiunile pentru suport logistic.

Fabrica de 10.000 de metri pătraţi este finalizată iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 sunt în curs de instalare. Fabrica va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea de producţie maximă.

Primii specialişti au beneficiat de cursuri de specializare la fabrica Airbus Helicopters de la Marignane, din Franţa. De asemenea, Airbus se implică în pregătirea noii generaţii de specialişti în aeronautică prin realizarea unui parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

20 Comentarii

 1. Buna ziua. Pe ce posturi sant locuri . se angajeaza si pe domeniul tesa , contabilitate primara sau la resurse umane ? Va multumesc .

 2. ENE ELENA CLAUDIA

  Bună ziua.Pe ce posturi se fac angajări la dumneavostră.Sunt foarte interesată.Eu acum lucrez ca operator finalist la o firmă din Brașov.

 3. Tinca Mihaela

  Ma intereseaza ce posturi aveti vacante.

 4. Buna ziua,
  Sunt interesat de posturile vacante.

 5. Brotac victor

  Sunt interesat de un loc de munca

 6. Tudorescu Silviu

  Sint interesat sa lucrez ptr. compania dvs. si asi vrea sa stiu daca este posibil.
  In prezent lucrez in regiunea Montreal , Canada ca agent methode de 10 ani.
  Am cetatenie romana si canadiana.
  Merci a vous!

 7. Crauciuc Bogdan

  Sunt interesat sa lucrez pe un post de mentenanța la dumneavoastră in firma

 8. Macarie Lenuta

  Sunt inginer metalurgic cu specializarea tratamente termice și lucrez la fabrica de avioane.

 9. Popescu Florin

  Buna ziua. Sint interesat sa lucrez la dumneavoastra pe un post de sudor TIG in aluminiu.

 10. Navadaru Carmen

  Buna ziua ,sunt interesata de un loc de munca

 11. Popa Elena Paula

  Buna ziua, sunt interesata de un loc de munca contabil- financiar,multumesc!

 12. Sunt interesat de un loc de munca ca structurist

 13. Letca Gheeorghe

  Buna ziua ma ntereseaza un post de magazioner.Sunt autorizat ISCIR pt.stivuitor.

 14. Buna ziua se mai fac angajari? Mie mie indiferent pstul, operator la calculator, pintura, am lucrat si ispector financiar. Limbi straine si scris si vorbit.
  O zi buna!!!

 15. Botnaru Paul

  Sunt mecanic aviație. 15 ani vechime , la Turbomecanica București. Acum nu am sarviciu. Șomer. Aș dori să mă angajez la dumneavoastră Airebous Ghimbav.

 16. Sunt interesat de un loc de munca ca Structurist.

 17. Sunt interesasat de un loc de munca ca Structurist.

 18. Sint organizator productie intr o companie ,m ar interesa ce posturi aveți .
  Multumesc

 19. Lucrez la continetal ca magazioner un loc de munca

 20. Sint interesat de un loc de munca ca stivutorist

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*