Stiri Brasov

Cum a câștigat Liviu Lupu o licitație pe care a pierdut-o. A închiriat un spațiu în Spitalul Județean licitând împotriva sa

Luni, consilierii județeni vor trebui să aprobe un contract încheiat de Spitalul Județean cu compania MA Catering Distrib pentru închirierea unui spațiu în suprafață de 107,43 metri pătrați în cadrul Spitalului Județean. Fast-food-ul de la subsolul spitalului, unde mănâncă angajații spitalului, vizitatorii bolnavilor și chiar bolnavii nemulțumiți de mâncarea primită din sistemul de stat. MA Catering Distrib este o companie controlată de Anca Maria Mihăilă, sediul fiind pe strada Nisipului, Cristian. Aceasta este, însă, o apropiată a lui Liviu Lupu, omul de afaceri care controlează Amrita Com, firma care a avut până acum un contract de închiriere pe spațiul respectiv, dar care n-a mai apucat să achite facturi de circa 165.000 de lei. O fi uitat.

Compania a câștigat licitația organizată de Spitalul Județean pe 13 ianuarie, prețul final de adjudecare fiind de 42,70 lei/metru pătrat/lună. Mai exact, pentru spațiul de alimentație publică din cadrul Spitalului Județean, compania va plăti 4.587 de lei (aproximativ 1.000 de euro) lunar. Valoarea contactului nu se contestă, deoarece Consiliul Județean a impus ca valoarea licitației să plece de la 37,70 de lei/metru pătrat/lunar, cu un pas de cinci lei. Adică cei de la MA catering puteau foarte bine să plătească doar 37,70 de lei pe metrul pătrat, prețul de strigare, fără a avea surprize.

Practic, în acest spațiu ar urma să fie amenajat un restaurant care să „asigure necesarul de hrtană pentru personal și pentru vizitatorii bolnavilor”. Spațiul oferit se află la subsolul Spitalului Județean.

Dovada asocierii dintre Lupu și Mihăilă

Interesant este că Anca Maria Mihăilă a fost asociată cu Liviu Lupu, fost consilier local și pesedist de frunte, cel care deține compania Amrita Com, firma care s-a ocupat de cateringul Spitalului Județean până acum și cel care, chipurile, a pierdut licitația.

 

 

Cine a participat la licitație

 

 

Caietul de sarcini pentru participarea la licitație a fost cumpărat de patru firme. MA Catering Distrib, Amrita Com, Important Distrib și Yans Grup SRL. La licitașie s-au prezentat doar primele două. Totuși, puteți considera că și Important Distrib s-a prezentat la licitație, pentru că și această firmă este deținută de aceeași Anca Maria Mihăilă. Și are fix aceeași adresă ca și MA Catering.

Datoriile Amrita datează încă din 2015

În plus, doamna Mihăilă deține o serie de companii sub branduri pe care le-a lansat Liviu Lupu. „Protector Privat Security” seamănă foarte mult cu „Protector Agency”, iar „Important Distrib” seamănă foarte mult, ca denumire, cu „Important Club”, „Important Imobiliare” sau „Important LN Service”, toate, firme deținute de omul de afaceri Liviu Lupu, care s-a trezit că are o datorie de achitat către Spitalul Județean de aproximativ 165.000 de lei, motiv pentru care Amrita Com nu putea câștiga licitația, oricât de mult ar fi licitat.

 

Lupu, abonat la banii publici

 

Omul de afaceri Liviu Lupu s-a remarcat, de-a lungul mai multor ani, prin încheierea a numeroase contracte prin firmele sale cu instituţii publice din Braşov: Maternitatea, Spitalul Judeţean, Spitalul de copii, Direcţia de asistenţă socială şi Protecţia Copilului, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul CFR, Spitalul de Pneumoftiziologie, Direcţia de Sănătate Publică Braşov, Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sport şi Tineret, Parcul Industrial Carfil etc. Contractele sunt încheiate prin două firme, SC Protector Agency SRL și SC Amrita Com SRL. Prima companie are ca obiect principal de activitate protecție și pază, iar cea de-a doua, cateringul. Cea mai mare parte a afacerilor s-au derulat cu institutiile subordonate Consiliului Județean, cum ar fi Compania Apa sau parcurile industriale.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

9 Comentarii

 1. Un ticalos fara limite!! La firmele sale salariatii sunt platiti cu 2-3 luni intarziere… sau deloc. Fara scrupule fara moralitate, incat nici macar PSD-istii nu l-au mai suportat. Pana la urma Dumnezeu o sa-i dea ceea ce i se cuvine!

 2. Pingback: Consilierii județeni nu au aprobat contractul dintre Spitalul Județean și firma unei apropiate a lui Liviu Lupu - Biz Brasov

 3. Am avertizat Liviu Lupu din Brasov, patronul firmei Protector Agency, daca nu da salariul pe saptamana asta voi sesiza! Si am intrebat, ca nu e rusine, urma carora traieste isi bate joc de ei! E posibil din cauza asta colegul a primit salariul, eu nu! El a vrut sa arata, el e patron e mai puternic, nici nu baga in seama amenintarile!
  Dar totus, e frica de controale, ca odata caietele de proces verbale de predare si primire erau adunate, cu motivatia de control si peste o luna nu scriam proces verbale de primire si predare! Asa se zvonea, din cauzam ca sa nu fie prinsi, ca agenti nu lucreaza legal, adica lucreaza 24 cu 48! Asa sa adunat 240 de ore, din care a platit 168 numai, 72 pe gratis, dar nici asta n-a platit la timp! Dupa aia se schimbase in fiecare luna caietul respectiv, adica e frica Liviu Lupu de controale!
  Mai ales, ca dupa un timp au aparut in post si contractele de munca! Adica nu este asa cum zicea tare increzut cordonatorul Dan Tudor, cand era vorba de sesizari firmei, “ca poate sa-si mearga uriunde si la Basescu”!
  Dar totus are influenta, ca DNA nu cerceteaza, cum pazeste firma lui toate spitalele de stat!

  • Nagy Attila Puli

   Varianta mai completa a textului!
   Am avertizat pe PSD-istul Liviu Lupu din Brasov, patronul firmei Protector Agency, daca nu da salariul de iulie pe saptamana asta voi sesiza! Si am intrebat, ca nu e rusine, urma carora traieste isi bate joc de ei! E posibil din cauza asta colegul a primit salariul, eu nu! El a vrut sa arata, el e patron e mai puternic, nici nu baga in seama amenintarile!
   Dar totus, e frica de controale, ca odata caietele de proces verbale de predare si primire erau adunate, cu motivatia de control si peste o luna nu scriam proces verbale de primire si predare! Asa se zvonea, din cauza ca sa nu fie prinsi, ca agenti nu lucreaza legal, adica lucreaza 24 cu 48! Asa sa adunat 240 de ore, din care a platit 168 numai, 72 pe gratis, dar nici asta n-a platit la timp! Dupa aia se schimbase in fiecare luna caietul respectiv, adica e frica Liviu Lupu de controale!
   Mai ales, ca dupa un timp au aparut in post si contractele de munca! Adica nu este asa cum zicea tare increzut cordonatorul Dan Tudor, cand era vorba de sesizari firmei, “ca poate sa-si mearga uriunde si la Basescu”!
   Dar totus are influenta, ca DNA nu cerceteaza, cum pazeste firma lui toate spitalele de stat!
   Dar stie sa minte grosolan! Cand au inceput ca sa plece oameni, ca au saturat de salari neplatite, a folosit capcana minciuni, ca sa tine oameni acolo! Prima data seful meu Dan Tudor ne a invrajbit cu minciuni grosolane, ca vom primi o masa calda, abonament platit la navetisti, salariu la zi! Masa credeam, ca are cantina! Dar o duminica a coborat din ceruri si Liviu Lupu, patronul, ca sa minte angajatilor sau la Sofimat! Dupa un timp am auzit, ca si la alte obiective erau raspandite aceste minciuni! Nici nu trebuie sa zic, ca nu s-a adeverit nimic!
   Cand m-am angajat la firma, septembrie, imediat am auzit, ca Lupu este dator angajatilor cu trei luni de salariu consecutiv de la inceputul anului, ianuarie, februarie, martie, pe care numai in anul urmator a dat!
   Dar cum vad cel mai bine a caracterizat pe Lupu, propriul angajat, coordonatorul Tudor Dan, care a zis, ca e un om tare dificil, un om tare isteric! Care dupa mine arata inflatia personalitati sale, din care provine setea de putere, setea de a poseda!

 4. Nagy Attila Puli

  Unde patronul firmei Protector Agency, PSD-istul Liviu Lupu din Brasov bate joc de salariati, nu merita lucri cinstit! Cine “jefuieste” pe angajati, punand ca sa lucreze 24 cu 24 si peste o luna, ca n-are oameni, din cauza, ca nu plateste la timp salariul, dar cine si in asa fel are de castigat un salariu, cum a zis, chiar angajatul lui, coordonatorul Tudor Dan, ca munca celor 3 agenti este facut de catre doi si tot nu plateste la timp salariul, acolo nu merita ca sa lucri cinstit! El nu simte stresul, ca este un nesimtit, din ce platesti facturile, abonamentul, medicamentele! Din cauza asta ma simteam umilit, cand raspundea cu tupeu, seful meu Dan Tudor, cand intrebam de urmatorul salariu, dup ce primeam cu o luna de intarziere sau mai mult, ca “acuma v-ati primit”! El considera necesar o luna de diferenta intre doua salari si daca primeam cu o luna de intarziere! Dar pe el, sau pe Lupu n-a interesat, ca intre timp a lipsit un salariu si din ce am platit facturile! Dar din ce au platit agenti, care la un obiectiv, nu de mult primea salariul din luni iunie?!
  Din cauza neplatei salariului la timp foarte multi sunt neglijenti, ceea ce priveste serviciul! Din cauza asta duc lipsa de oameni si din cauza asta la angajare nu exista selectie, care duce la nivelul scazut a prestatiei! La Protector si la celalalta firma lucreaza ca agenti, pensionari, betivi si cativa cinstiti lingusitori! Chiar seful meu Dan Tudor zicea la inceput, cand refeream la situatia noastra grea, ca “aicea numai cu probleme vin”, adica cei problematici, avand o situatie grea! Cred, ca a sat o caracterizare completa a Protectorului!
  O pilda a neglijentei la postul 3 la Sofimat era un agent, care de loc nu facea rondul, bea si dormea! Chiar Dispecerul spunea mie despre el, ca “ori e beat, ori doarme, ori amandou”! Altfel si cand eram si eu la postul 3, anul trecut iarna s-a intamplat, dupa 48 de ore cum am intrat si faceam primul rond, in zapada intre timp cazut, n-am vazut nici-o urma, numai a cainilor! Ei umblau, chiar in jur, parca faceau rondul in locul agentilor, constiinta lor parca era mai puternica, decat agentilor platiti pentru acesta!
  Betia ceva normal la agenti Protectorului, sau la celalalta firma de paza, tot a lui sau a fiului! Am avut un coleg navetist din Sfantu, care facea paza la asa numiti albastri, la CET Brasov, la care petul de bere era permanenta si bea dus intors si cum povestea si in serviciu! Foarte interesant era situatia, cand un fost coleg a acestuia, care plecase, zicea, “ce bine era, cand vindeam din lemnele cetului”! Adica, chiar paznici furau! Altfel si la Sofimat, la intrare la hala Ursus, erau agenti betivi, care erau complice in furt de bere! Care au plecat la timp! In asa fel a reusit Tudor, dupa cativa ani, ca sa aiba acolo paznici cinstiti, care nu sunt betivi si nu sunt implicati in furt!
  Betia unui agent, la o alta firma, a rezultat un eveniment, care arfi putut sfarseasca tragic! Daca e adevarat cazul, am auzit numai, un agent la o alta firma, s-a imbatat intr-o noapte, a luat masina patronului, si a plecat in oras, ca sa aventuriezeze, fara permis! Aventura s-a terminat cu accident, cu distrugerea masini!
  Odata am avut parte de un caz interesant a betiei! Din oficiu in fiecare seara mergeam la postul unu! Cand apropiam in fiecare seara, din casa de scari ale SDA-ului ale veceurilor cobora colegul! Stiam, ca ascunde bautura acolo la ultimul etaj su era la baut! Odata dupa el cobora si colegul de la postul doi, cu minciunea de ras, ca era la veceu, cand la postul doi era mult mai aproape! Stiam, ca era la baut! Am mai stat acolo si odata suna directorul Mihai Enache la colegul la postul unu, ca cei cu miscarea la ultimul etaj, ca senzorul de alarma a semnalizat miscare! Colegul calm a explicat, ca nu e nimic acolo si cu asta s-a terminat! Ei n-au stiut de senzor de miscare proaspat instalat!
  Coordonatorul Tudor Dan, seful meu si administratorul economic de la Sofimat Nutu Calugaru m-a obligat, ca sa nu fac altceva in timpul serviciului si daca n-am ce face, cu motivatia, ca nu sunt platit ca sa fac altceva, impiedicand pregatirea niste lemne de foc, care dura 30 de minute maxim, dar salariul inacelasi timp nu se platea la fel de corect! Adica, daca nu sunt platit ca sa fac altceva, sa fiu platit la fel de corect, la zi!
  Foarte interesant niciodata n-a intrebat Nutu Calugaru, ca avem nevoie de ceva! A certat numai pentru consumul de curent in timpul ierni, 500 kw, pe care considerase mult in timpul ierni, cu un incalzitor care consumase maxim 2000 kw, care nu face fata in timpul ierni noaptea intr-o cusca de paznic din cauciuc! Dar tampitul asta Calugar, asa ziceau si muncitori lui la Sofimat, certa, daca vedea aburit geamul! Seful Dan Tudor, cand ziceam ce tampit e asta, zicea, avem grija ca sa stergem geamul! Nu interesa, ca pe ce fel de scaun stam, conditiile! Scaunul, daca nu asezam in colt, spatele prabusea! Odata s-a ars becul si ceream un bec, bine era alt administrator, dar zicea, n-au! Pe urma colegul a cumparat! In telecomanda barierelor colegi au pus bateria, parca asa ziceau colegi! Cand s-a rupt forasul, nici n-am cerut, am cumparat eu!
  Muncitori firmei Sofimat au povestit, cand au cerut in coasa de motor benzina, Calugaru a trimis pe ei la hala de Ursus, care este chiriasi acolo, ca sa ceara de la soferi de TIR benzina! Si in astfel de conditi, cand firma nu respecta conditiile de munca, cerea ca sa respect totul in locul de munca, ca sa nu fac de loc altceva!
  Au avut si o alta motivatie in impiedicarea pregatiri lemnului! Ca de la Rulmentul au vazut pe mine si au sesizat la Sofimat, ca am sarit gardul zicea seful meu Tudor Dan! Ca am magazionat lemnul in vecinatate, pe platforma Rulmentul, langa Sofimat, de care un gard desparte, fiind nefolosit! Dar asta parca era prevazut, cand m-a prins seara cu lemne pregatite Calugaru Nutu, administratorul economic firmei Sofimat, beneficiar de paza de la Protector Agency! Zicea, cand m-a prins, langa, ca nu pentru asta sunt platit, ca nu cumva sa fie, din cauza mea reclamat Sofimatul, de catre Rulment! Stiam, ca va fi!
  Ulterior, cam suspect, ca piedica de a pregati lemne, era inventat intr-o buna intelegere intre doua sefi, seful meu Dan Tudor si intre Nutu Calugaru de la Sofimat. Bine nu exclud, ca a putut sa fie si rautatea lui Nutu Calugaru, ca muncitori lui de loc nu au avut paeere buna despre el! Suspiciunea totusi are la fond, ce poveste mie Dan Tudor! El zicea mie, ca ei cunosc mai de mult intre ele si exista o intelegere intre ei! In cazul in care, daca agenti fac ceva magarie, se fie rezolvat intre ei, ca sa nu ajunga la patronul firmei Sofimat Liviu Tacu, dar nici la patronul firmei Protector Agency, care pazeste Sofimatul, la Liviu Lupu, sau nici la directorul Protectorului, la Tarabuta! Asta da mie suspiciunea, ca eram aranjat intr-o buna intelegere intre ele, mai ales, ca era comandat de inamici mei!
  Dar ma intreb in continuare, de ce n-au vazut de la Rulmentul, cand de la Sofimat au aruncat angajati deseul pe platforma Rulmentul, care are tone de deseu acolo!
  Seful meu, Tudor Dan facea, ca m-a luat in aparare, ca stia de lemne, dar zicea, ca de la Rulmentul au zis, ca nu exista garantie, ca iau si altceva! Oare cladirile in paragina?! Asta era o minciuna, chiar cu intimidare, ca sa n-am curaj ca sa iau lemne in afara serviciului, ca sa n-avem lemne! Altfel Tudor Dan stia de situatia noastra grea din cauza boli de cancer a sotiei mele! Dar asa este, cand un sef bun la inceput se schimba la comanda!
  Dar erai lasat ca sa pregatesti lemnea, cand firma asa a putut sa scapa mod gratuit de paleti rupti! La patroni astia, numai propriul interes conteaza! Suspect, ca asta este mana mafiei, serviciilor secrete, care ma urmaresc peste tot, punand piedici, mai ales, cand vine toamna, iarna, ca sa ne lasa fara lemne! Ca sa-si arata, cu cine am treaba!
  Oare Calugaru rezolva cazul cainilor semivagabonzi, care stateau in curtea firmei, ca primeau mancare de la angajatilor firmelor chiriasi la Sofimat! Caini fiind liber, atacau clienti Auchanului, Coresiului, care veneau la cumparaturi, foarte multi cu copii! Coresi facuse o adresa de nemultumire de catre Sofimat! Calugaru in loc ca sa rezolva problema cainilor, indepartand definitiv – bine tot zicea de hingeri, dar mi s-a parut o minciuna – responsabilitatea a pus pe umari agentilor, ordonand ca sa alunge caini permanent! Care nu era usor, ca angajati firmelor chiriasi tot dadeau mancare, refuzand ordinul patronului si a lui Calugaru, ca sa nu fie hraniti caini! Cel mai vehement oponent acestui ordin, era sefa de hala de la Nemo curierat, doamna Gabi, cine in apararea cainilor, saraca era mai salbatica, decat caini! Toate ura s-a indreprat de catre mine, ca dintre cei trei paznici eu am respectat ordinul numai! Consecinta era ura fata de mine, care a rezultat o sesizare calomnioasa de catre seful meu, cu solicitarea, ca sa fiu indepartat deacolo! Totul s-a pornit, deacolo, ca eu odata dupa masa avertizasem, daca lasa acolo mancarea, eu arunc! La care dispretuitor zicea catre mine, “dar cine sunteti?”! Ziceam, “agentul”! “Ce agent sunteti?!” – raspundea dispretuitor! Pe urma eu eram sesizat, ca jignisem! Nu facea singur! Ziua respectiva avusesem inainte un alt conflict, tot cu un sefulet, Vasile, de la Nemo! Calugaru a dat ordin, bariera ca sa fie lasat jos unde au ies masinile lui Nemo, fiind in cursul zilei turnat asfalt sub bariera! Am mers, ca sa transmit ordinul! La care sefuletul deacolo raspundea, “dute-n pula mea”! Lui Calugaru artrebui sa zica, ca pe urma iesise la iveala, ca era un ordin tampit, linistit puteau circula peste asfalt! Dar cand am zis lui Calugaru, ce raspuns am primit, zicea “asa sunt de la Nemo”! Din pacate erau destul de salbatici!
  Locul de munca trebuie predat impecabil de curat, 2 m2 de vinilin, ca te ameninta coordonatorul Tudor Dan, seful, ca vine la control, cand predai, pe urma sesizari unui coleg nou, Carac, un cacat, isteric! Asa de isteric, ca inveluia coada maturi cu ziar, nu cumva sa-si infecteze mana, care venise proaspat, punand peste tot niste carpe si asteapta de la tine, ca sa fie predate si carpele lui “impecabil” aranjat, pe care daca n-ai facut, se lauda peste tot, ca arata, ca te va “aranja”! Pe care si face si seful vine peste tine, total nefondat, dar data, cand primesti salariul, ramana tot necunoscut! Pe urma esti “aranjat”, de un coleg care in alta parte duce lipsa de seriozitate! Cine unde se cerea efort era neglijent! E vorba ronduri de noapte, una fiind 1 km si cam 5 trebuie sa faci, facea 2 numai, seara si dimineata!
  Si acuma pun intrebarea, a meritat, ca sa aduni la inceputul fiecarui ture gunoiul printr-o curte mare, la care pe urma nu erai obligat?! Sigur ca nu! Cand alti bat joc de tine, cu curatenie si nu sunt capabili la compromis! Cand pe urma intarzie si salariul, adica si tu accepti un compromis, ca sa traiesti si tu, pregatind niste lemne, pe care primeai gratis de la firme!
  Am atras atentia sefului meu Dan Tudor, ca eu fac curat prin curte, dar n-a putut aprecia situatia mod real! Din cauza, ca era santajat de Carac, daca nu va fi curat el pleaca! In situatia lipsei de angajati, din cauza neplatei salariului la timp, a si functionat santajul!
  Dar totusi mi se pare nu era stapan pe situatie! Pe care astepta de la mine, cand eram provocat intentionat de catre un coleg, ca sa n-am liniste la locul de munca si reactionam la fel de dur! El zicea mai multe ori, ca astepta mai mult de la mine cu facultate, ca sa aplanezi situatia cu diplomatie! Dar anumite situati au aratat, ca nici el nu se potriveste aceste asteptari, avand si el facultate! Intr-o dimineata, un coleg m-a sesizat la Tudor, ca am trimis peste el in control politia, care prinsese in civil! M-a sunat Tudor, urla, facea urat! Am zis, ma duc, pun demisia, ca terminase serviciul! Am mers direct la firma, unde la intrare intalnisem cu Dan Tudor, cu sefu! Vorbea altfel, recunoscand, ca asa ceva e imposibil, ca sa trimite cineva peste coleg politia, ca politia nu lucreaza la comanda agentilor! Cazul asta arata clar, ca nu era stapan pe situatie, ce astepta de la mine, ca mod normal, cu argumentul asta trebuia sa refuza denuntul colegului!

 5. Pingback: După ce o asistentă a fost lovită laUrgenţe, conducerea Spitalului Judeţean pune la îndoială calitatea serviciilor de pază - Biz Brasov

 6. Pingback: După ce o asistentă a fost lovită la Urgenţe, conducerea Spitalului Judeţean pune la îndoială calitatea serviciilor de pază - Biz Brasov

 7. ASA ESTE!!!!! UN GUNOI DE OM !!! DE CEA MAI JOASA SPETA!!!

 8. Gică de la scularie

  Atenție :
  Doamna Anca Maria Mihăilă nu este o “apropiata “a lui Lupu Liviu , ci chiar sora lui !!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*