Stiri Brasov

Al doilea mall ca mărime care va fi livrat anul viitor este construit pe fosta platformă Hidromecanica

AFI Palace Brașov, centrul comercial care este construit în locul fostei uzine Hidromecanica din Centrul Civic, este al doilea mall ca mărime care va fi livrat în România în perioada 2017 – 2018.

Piața românească va primi, în acest an și anul viitor, încă 5 mall-uri, iar alte 5 vor fi extinse, România ajungând la aproape 30 de mari orașe care au importante astfel de centre comerciale. În acest an vor fi finalizate lucrările de construcție la Râmnicu Vâlcea Mall (27.900 metri pătrați) și Platinia Cluj-Napoca (13.000 metri pătrați) și încheiate operațiunile de extindere la Shopping City Galați (21.000 metri pătrați) și Shopping City Sibiu (10.600 metri pătrați), relevă o analiză realizată de compania de consultanță imobiliară Activ Property Services. Anul viitor vor fi livrate pieței AFI Palace Brașov (45.000 metri pătrați), Festival Mall Sibiu (42.000 metri pătrați), Shopping City Satu Mare (28.700 metri pătrați) și extinse OpenVille (Iulius Mall) Timișoara (60.500 metri pătrați), Promenada Mall București (34.000 metri pătrați) și Colosseum București (15.500 metri pătrați).
Cele mai mari chirii lunare sunt în București, la 65-70 euro/metru pătrat, dublu comparativ cu prețul de 28-32 euro/metru pătrat în centrele comerciale din orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

Cei de la AFI Europe România au cumpărat terenul pe care s-a aflat compania Hidromecanica de la „Cora România”. Aceștia plătiseră în 2010 circa 13 milioane de euro, în timp ce israelienii de la AFI au plătit pe terenul respectiv doar 9,7 milioane de euro. Negocierile au durat mai bine de șase luni, iar contractul a fost încheiat în vara anului trecut.

Mall-ul va avea o suprafață totală de închiriat de 45.000 metri pătrați, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante și divertisment, inclusiv un cinematograf.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Ce se facea la hidromecanica, la ce pula mea avem nevoie de 3 malluri la o population e 300 000, asa e si in Ingolstadt unde locuiesc si e doar un mall aici

  2. Saracul de tine..mi.e mila! SARMANUL

  3. Nu trebuie sa îți fie mila de el ca are o gândire buna
    Hidromecanica = producție
    Mall = consum

    Restul îl deduci👍

  4. Programul de transformare a Romaniei in piata de consum merge inainte cu complicitatea tradatorilor de tara si se materializeaza pe zi ce trece ! Distrugem industria si construim mall-uri administrate de multinationale care scot profitul din tara si de unde vom cumpara desigur marfuri de import !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*