Stiri Brasov

Doi tineri au deschis la Brașov o școală de programare pentru copii

Școala care transformă copiii din consumatori de tehnologie, în creatorii ei a fost deschisă la Brașov în septembrie anul trecut și a atras zeci de cursanți interesați să folosească un calculator pentru mai mult decât clasicele jocuri. Robert Brezoaie și Marius Lazăr, doi tineri din Brașov, au creat o școală în care „traduc” conceptele complicate ale tehnologie, pe înțelesul copiilor. Robert este student la Politehnică în anul trei și primul contact cu o astfel de organizație l-a avut în București, iar Marius este inginer. Apoi, le-a venit ideea să dezvolte așa ceva și în Brașov. Investiția inițială a celor doi antreprenori fost de 4500 de euro. „Ne-am folosit toate cunoștințele acumulate până în punctul respectiv pentru a îmbunătăți experiența copiilor în comparație cu școala tradiționala, dar și cu celălalte școli de acest gen cu care am avut contact”, a spus Robert Brezoaie.

Creatorii propriilor jocuri

La școala de programare, copiii învață lucruri generale despre programare, calculator, internet, robotică și circuite, dar nu totul se rezumă la asta. „Pavăm drumul de la consumator la producător, iar ideea de producător nu trebuie considerată ceva comercial, ci mai mult un fel de: „Creează jocul pe care ți-ar plăcea să-l joci!”, ceea ce le și spunem copiilor tot timpul”, declară fondatorul școlii de programare. Ca să participe la cursurile de programare, copiii trebuie să vină cu o doză mare de curiozitate și să știe să scrie și să citească. De restul se ocupă tinerii profesori. Părinții care își duc copiii la astfel de cursuri sunt din categoria celor conștienți că indiferent care va fi cariera aleasă de cei mici, tehnologia are un rol esențial în dezvoltarea lor, iar calea cea mai bună de învățare poate fi o metodă unică și creativă. Deși tot mai mulți părinți se plâng de folosirea în exces a noilor device-uri de către cei mici, fondatorii școlii de programare militează pentru echilibru. „Un copil poate învăța foarte multe din jocurile video, mai ales când noi promovăm crearea de jocuri. Tehnologia pe care ar folosi-o copiii în timpul liber pentru amuzament este considerată de noi ca fiind inspirația pentru următoarele aplicații geniale care vor porni din mințile acestor copii. Noi încurajăm părinții nu să oprească copiii din a folosi tehnologia, ci să îi ghideze astfel încât să nu abuzeze de ea”, mărturisesc inițiatorii proiectului.

Planuri de extindere

 Tinerii întreprinzători vor să deschidă și alte cluburi de programare în țară, iar planurile lor se vor materializa la începutul anului școlar următor. Pe termen foarte scurt, însă, vor lansa Asociația TabCodes, care se va axa pe oferirea cursurilor de programare către copiii care nu își permit să facă parte parte dintr-un club privat, dar care totuși își doresc foarte mult să creeze lucruri din domeniul tehnologiei. Primul curs la școala de programare TabCodes este gratuit, iar următoarele patru costă 200 de lei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Foarte tare. Eu sunt interesat de asa ceva. Dar nu am vazut in articol o adresa de mail sau oetoda prin care as putea sa ii contactez. Poate nu m.am uitat cu atentie…ma mai uit odata.

  2. Buna seara, am și eu 2 copii de 10 ani pe care as vrea sa-i aduc la Dvs. Cum și unde va găsesc?

  3. Cum va pot contacra?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*