7card, cel mai mare fun club sportiv din România, a ajuns, după trei ani de prezență în Brașov, la un număr de 800 de utilizatori și o frecvență medie de utilizare lunară cu 15% mai mare față de restul orașelor din portofoliu. Brașovul este pe locul patru în topul abonaților 7card, după București, În ultimii trei ani, numărul sălilor de sport partenere a urcat la 24, în prezent peste 70% din totalul centrelor existente în oraș făcând parte din rețeaua 7card.
La nivelul pieței de fitness din Brașov, bugetul mediu lunar pentru un abonament la o sală de sport este de 130 de lei. Spre comparație, la nivel național, valoarea medie lunară este de 160 de lei. Abonamentul 7card la Braşov are însă o valoare medie de 75 de lei (105 lei/persoană la nivel naţional).
În prezent, 76 de companii din Brașov oferă abonamentul 7card angajaților, în creștere cu 80% față de anul 2014. Printre acestea se află Autoliv, Hatchinson, Vodafone, Ipsos, Arvato şi Continental. Față de același an de referință, numărul abonaților a crescut cu 90%. Din totalul utilizatorilor, 60% sunt femei. De altfel, femeile sunt cele care ajung cel mai des la sală, având în medie cu 20% mai multe intrări pe lună față de bărbați. Ca și la debutul 7card în Brașov, luând în calcul întrările la centrele sportive, brașovenii practică sport lunea și miercurea.
„Abonamentul 7card este foarte răspândit în Brașov și se constată un interes în creștere din partea companiilor de a oferi acest bonus angajaților, într-un pachet salarial care pe de-o parte să îi motiveze, alături de tichetele de masă sau asigurările de sănătate la clinicile private, iar pe de altă parte ca o investiție pe termen lung în afacerea lor, pentru că au nevoie de angajați sănătoși, cu tonus bun și eficienți”, spune Andrei Crețu, co-fondator 7card.
Angajații companiilor pot face orice activitate preferă în oricare dintre cele 24 săli din Brașov aflate în prezent în rețea. Dintre programele sălilor de sport la care participă abonații, cele mai cerute sunt: orele de fitness, zumba, pilates și spinning. Mai mult, aceștia pot beneficia de până la 20% reducere la ateliere culturale, EMS training sau tratamente de înfrumusețare, oferite de partenerii afiliați 7card.
Pentru 2017, se estimează că numărul celor care vor ajunge în centrele sportive din Brașov, aflate în rețeaua 7card, va fi cu aproximativ 50% mai mare faţă de 2016. În același timp, se estimează o creștere de 20% a numărului de centre sportive partenere.
„Vizăm și suntem contactați nu numai de companii mari, multinaționale cu sediul în Brașov sau companii cu sediul central în București și filiale în Brașov, ci și de companii medii și mici, care au înțeles cât de importantă este motivarea angajaților lor în activitate pe care o desfășoară”, spune Iulian Cîrciumaru, co-fondator 7card.
În 2016, cifra de afaceri a celui mai mare fun-club sportiv din România, 7card, a fost de 12 milioane de lei (2,7 milioane de euro), în creștere cu 60% față de valoare precedentă. În aceeași perioadă de timp, numărul utilizatorilor activi a crescut cu aproape 70% depășind 17.000 de persoane. În martie 2017 numărul abonaţilor activi a ajuns la 23.000, planurile companiei vizând atingerea pragului de 30.000 de abonaţi activi la finalul anului. Numărul companiilor abonate 7card a ajuns la 731 față de 390 în 2015, iar al sălilor de sport partenere la peste 400, față de 228 în anul precedent.
Un segment care a contribuit la creșterea numărului de utilizatori a fost reprezentat de marile centre urbane precum Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Benefit Seven, compania care administrează 7card fiind extrem de activă în 2016 în afara Bucureștiului, prin atragerea în rețea a 223 de centre de fitness și wellness din 24 de orașe.
Compania Benefit Seven a fost înființată în 2011 și are trei acționari: Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu. Compania a introdus în România conceptul de carduri unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness.
În februarie 2016, Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vietii – beneficii extrasalariale pentru angajati (tichete de masă, cadou, vacanţă, cresă), programe de incentivare, beneficii publice, servicii de alimentaţie/catering, managementul facilitatilor, a preluat 20% din acțiunile Benefit Seven, companie ce deține 7card.