Stiri Brasov

„La Borcan”, ferma unui brașovean care livrează sănătate la coș

Roșii, ardei gras, castraveți, morcovi, fasole, mazăre, spanac, salată, verdețuri și condimente sunt doar câteva dintre legumele „cu gust” pe care le găsiți în mica fermă creată de „fermierul responsabil”, Lucian Dragomir. Brașoveanul folosește doar semințe certificate ecologic și are și certificat de agricultură ecologică. „Prin 2010 am fost diagnosticat cu un sindrom rar, care printre multe alte cauze îşi datorează apariţia în sistemul meu prin alimentaţie cu produse procesate şi excesiv chimicate. Aşa că am început să-mi produc propria mâncare şi am început cu legumele. Mi-am desţelinit o parte din gazonul grădinii (eh, domn, nu cultivam nimic) şi, în anii următori, mi-am încropit nişte solarii strâmbe şi amărâte. Într-un solar intram pe burtă, că deh, construcţii făcute de un bucătar cu studii de management (?!). În 2012 am realizat o producţie record de roşii, am mâncat cu tot familionul, am făcut sosuri şi sucuri şi tot mai aveam o grămadă. Am început să sun toţi cunoscuţii: Vrei roşii? Hai să-ţi culegi! La plecare, unul din cei chemaţi (şi cel mai antipatic) îmi zice: A, de ce nu încerci să faci pe bani minunăţiile astea de roşii?”, a povestit fermierul pentru platferma.ro. Așa a ajuns să mărească suprafața de cultivare a legumelor, în Sânpetru și în satul Vad, comuna Șercaia.  În sezon, Lucian livrează un coş bi-săptămânal de legume proaspete. Livrează gratuit în Brașov miercurea și duminica. Legumele cultivate cu dragoste în ferma lui Lucian sunt transformate în 3 sortimente de zacuscă și 2 de sosuri din legume coapte. Citiți întreaga poveste pe platferma.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: „La Borcan“ lansează un abonament-investiţie pentru legume crescute ecologic. Doritorii plătesc acum legumele, participă la cultivarea lor şi le primesc la primăvară - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*