Week-end-ul trecut, Râșnovul și zona Făgărașului s-au promovat la Constanța, în încercarea de a atrage cât mai mulți turiști din zona litoralului
Râșnovul a fost considerat vedeta târgului, standul Asociației Rosenau Turism fiind „păzit” de doi dinozauri fioroşi. „Râşnov este una dintre cele mai tinere staţiuni turistice de interes naţional din judeţul Braşov. Zona cuprinde multe obiective turistice: Cetatea Râşnov, Biserica Veche «Sf. Nicolae», biserica evanghelică, peştera Valea Cetăţii, complexul olimpic pentru sporturile de iarnă de pe Valea Cărbunării, cea mai mare trambulină pentru sărituri cu schiurile din sud-estul Europei şi, nu în ultimul rând, parcul tematic cu dinozauri, Dino Park Râşnov. Mergem pe un turism cultural-istoric. Avem tarife foarte flexibile la cazare, iar pentru vacanţa de Paşte mai sunt încă locuri. Râşnov este o oază de sănătate, cu aer foarte curat, se pot face drumeţii, iar în perioada Paştelui este o încântare, pentru că toată natura renaşte”, a declarat Daniela Bonta, preşedintele Asociaţiei Rosenau.
Prețurile promovate de asociație sunt modice. Astfel, la trei stele, mai sunt disponibile pachete de 235 de lei pe zi de persoană, dar şi la patru stele, cu 198 de lei pe noapte de persoană, cazare cu demipensiune şi masă festivă. Dacă doriţi doar cazare, se găsesc condiţii foarte bune, la trei stele, chiar şi cu 50 de lei pe noapte de persoană.
O altă destinaţie brașoveană care s-a promovat la târgul de turism din Constanța este Ţara Făgăraşului, unde turiștii vor avea parte de o adevărată lecţie de istorie. „Promovăm Cetatea Făgăraşului, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele din lume, dar şi bisericile fortificate din sudul Transilvaniei. Turiştii se pot caza în zona Mănăstirii Sâmbăta, la hoteluri şi pensiuni, cu preţuri foarte convenabile. Este o zonă foarte frumoasă, mai ales primăvara, când totul revine la viaţă”, a povestit Elena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului.