Social, Stiri Brasov

Companiile de taxi brașovene, obligate să ofere servicii și cu mașini speciale pentru transportul persoanelor cu dizabilități

Ținând cont că legislația în domeniul taximetriei a fost modificată, și Consiliul Local Brașov va adopta un nou regulament în vederea prestării acestei activități, dar și pentru transportul în regim de închiriere, care să se plieze pe noile reguli.

Astfel, una dintre obligațiile care va reveni companiilor de taxi prin noul regulament va fi aceea de a deține autoturisme special adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii, astfel ca atunci când cineva comandă la unul dintre cele 8 dispecerate de taxi din Brașov o astfel de mașină, comanda să îi fie onorată. Reprezentanții Primăriei Brașov au explicat că operatorii de taxi care au dispecerate au luat deja la cunoștință de această prevedere și pentru a o respecta, au semnat convenţii cu un ONG care deţine un astfel de mijloc de transport. În acest mod, la solicitarea clienţilor, este folosită maşina specială a ONG-ului, însă rămâne o problemă dacă sunt mai multe solicităriîn același timp.

Totodată, în conformitate cu proiectul de regulament, vehiculele care au motorizare Euro 6 şi Euro 7 (care eliberează în atmosferă mai puţine noxe) vor primi un punctaj mai mare se pe grila de evaluare a autoturismelor pentru care se solicită emiterea autorizaţiei taxi. Nu în ultimul rând, puncte în plus la evaluare pentru autorizare se vor acorda şi pentru vehiculele electrice sau pentru cele hibrid.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*