Media, Stiri Brasov

Cabliștii, obligați să-și ordoneze canalele în grilă după tematica

Cablistii vor fi obligati sa-si ordoneze canalele in grila in functie de tematica. Modificarea a fost votata azi de CNA si va intra in vigoare in 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, anunță paginademedia.ro.

Mai precis, operatorii de cablu vor trebui sa ordoneze in grila canalele pe calupuri tematice: Canale de stiri la canale de stiri, sport la sport, filme la filme s.a.

Modificarea, propusa de Gabriel Tufeanu in luna Decembrie 2016, consta in adaugarea unui nou alineat la articolul 4 din Decizia 72/2002, care priveste condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie pentru operatorii de cablu.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a explicat in decembrie pentru Paginademedia.ro motivul care a stat la baza acestei propuneri: „Motivul pentru care am propus modificarea Deciziei a fost acela de a fi o logica in grila de programe, sa fie ordonate canalele, sa nu mai fie nevoit telespectatorul acasa sa caute genul lui preferat intre alte zeci de canale, cate are fiecare.

Se stie ca intr-un spectru de canale are genul lui preferat. Daca e un copil are acolo desenele lui animate, daca doreste cineva stiri acolo are stirile, daca vrea cineva filme are filme in zona respectiva, nu aruncate aleatoriu in grila cum sunt acum. Acelasi motiv si in privinta posturilor de radio si de TV”.

Acesta a mai declarat ca propunerea a fost facuta din initiativa proprie, CNA nefiind sesizata de niciun post de televiziune sau de radio in acest sens.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*