Bugetul ce urmează să fie alocat instituțiilor de învățământ brașovene în acest an a fost ieri dezbătut de către reprezentanții Primăriei împreună cu directorii de școli. Pentru acest an, suma totală propusă în bugetul local pentru reparații șI întreținere în școli este de 2.942.000 de lei, din care 815.000 pentru școlile gimnaziale, 767.000 pentru grădinițe șI 1.360.000 de lei pentru licee. Viceprimarul Mihai Costel a subliniat faptul că spre deosebire de anii anteriori, fiecare școală va primii banii pentru reparații și va derula pe cont propriu procedurile. „S-a luat această decizie pentru a eficientiza implementarea investițiilor, deoarece în acest an expiră contractul-cadru pentru reparații în unitățile de învățământ, iar dacă s-ar organiza o nouă licitație s-ar putea ajunge ca procedurile să se finalizeze după începerea noului an școlar și să nu poată fi derulate lucrările în vacanță”, a explicat viceprimarul Brașovului.
După ce anul trecut a fost modernizat cabinetul stomatologic studențesc, Primăria vrea ca anul acesta să înceapă să redeschidă și din cabinetele școlare stomatologice ale unităților de învățământ, care au fost desființate de ani buni. Astfel, în bugetul Direcției de Servicii Sociale, care gestionează activitatea cabinetelor medicale școlare, vor fi prevăzute sumele pentru reamenajarea a două cabinete stomatologice din școli. „Încă nu am stabilit la ce școli vor fi amenajate cele două cabinete, însâ la acestea nu se vor putea trata doar elevii respectivelor școli, ci toți cei din municipiu”, a asigurat viceprimarul Brașovului.
Noi sisteme de securitate în școli
Ținând cont că în ultimii ani s-au implementat sisteme de siguranță în școli, care au inclus montarea de camere camere de supraveghere, sisteme de acces și sisteme de alarmare la incendiu, în următoarea perioadă se va realiza un inventar al acestora, astfel ca să se înceapă un proiect de echipare a altor școli cu astfel de echipamente. „La nouă școli au fost imprementate astfel de sisteme cu bani europeni, iar altele și-au montat astfel de sisteme cu fonduri proprii. Intenția noastră este să avem o imagine clară în ceea ce privește aceste sisteme, apoi să realizăm astfel de sisteme aculor unde ele nu există, dar și să punem la punct o rețea integrată la nivelul orașului”, a punctat Mihai Costel.