Stiri Brasov, Timp liber

Cetatea Feldioarei își va deschide porțile în prima jumătate a acestui an

Cetatea Feldioarei stadiu lucrari 10 mai 201617Demarate încă din anul 2013, lucrările de restaurare a Cetății Feldioarei s-au tot prelungit, pe de o parte din cauza lipsei finanțării, iar pe de altă parte din cauza complexității lucrărilor. Termenul inițial asumat prin contract pentru definitivarea proiectului era luna septembrie a anului trecut. Deși acum sistate din cauza frigului, autoritățile locale estimează că lucrările vor fi definitivate în prima jumătate a acestui an, iar obiectivul va fi reintrodus în circuitul turistic.

Valoare investiției este de 10,5 milioane de lei, făcându-se o economie de aproximativ 5 milioane de lei, ținând cont că prețul estimat inițial era de 15,3 milioane de lei. Reprezentanții constructorului au precizat că monumentul a fost reclădit după schițele istorice, iar în ceea ce privește structurile turnurilor, acestea au fost reconstruite din lemn, întrucât nu se mai știe cu exactitate care erau dimensiunile acestora. „S-a ales ca moment de restaurare secolul al XVII-lea, când deja cetatea era tencuită. Nu s-a construit nimic în plus față de datele istorice pe care le aveam, iar unde nu mai aveam date exacte, cum este în cazul turnurilor, s-au făcut construcții pe strctură de lemn în stil medieval De asemenea, s-a folosit foarte puțin ciment, iar cărămida este făcută la comandă la fabrica din Sighișoara pe modelul celei din care fuseseră ridicate zidurile Cetății”, a explicat Alexandru Stoica, șeful de șantier.

Având în vedere că în zonă a fost efectuată și o descărcare arheologică și au fost descoperite o serie de obiecte, unele chiar din perioada dacilor sau din neolitic, ceea ce va da o importanță și mai deosebită monumentului. Edilii din Feldioara au în plan să amenajeze și un muzeu în incinta cetății, unde să fie expuse aceste descoperiri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Una dintre cele mai frumoase cetăți din România s-a redeschis

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*