Demarate încă din anul 2013, lucrările de restaurare a Cetății Feldioarei s-au tot prelungit, pe de o parte din cauza lipsei finanțării, iar pe de altă parte din cauza complexității lucrărilor. Termenul inițial asumat prin contract pentru definitivarea proiectului era luna septembrie a anului trecut. Deși acum sistate din cauza frigului, autoritățile locale estimează că lucrările vor fi definitivate în prima jumătate a acestui an, iar obiectivul va fi reintrodus în circuitul turistic.
Valoare investiției este de 10,5 milioane de lei, făcându-se o economie de aproximativ 5 milioane de lei, ținând cont că prețul estimat inițial era de 15,3 milioane de lei. Reprezentanții constructorului au precizat că monumentul a fost reclădit după schițele istorice, iar în ceea ce privește structurile turnurilor, acestea au fost reconstruite din lemn, întrucât nu se mai știe cu exactitate care erau dimensiunile acestora. „S-a ales ca moment de restaurare secolul al XVII-lea, când deja cetatea era tencuită. Nu s-a construit nimic în plus față de datele istorice pe care le aveam, iar unde nu mai aveam date exacte, cum este în cazul turnurilor, s-au făcut construcții pe strctură de lemn în stil medieval De asemenea, s-a folosit foarte puțin ciment, iar cărămida este făcută la comandă la fabrica din Sighișoara pe modelul celei din care fuseseră ridicate zidurile Cetății”, a explicat Alexandru Stoica, șeful de șantier.
Având în vedere că în zonă a fost efectuată și o descărcare arheologică și au fost descoperite o serie de obiecte, unele chiar din perioada dacilor sau din neolitic, ceea ce va da o importanță și mai deosebită monumentului. Edilii din Feldioara au în plan să amenajeze și un muzeu în incinta cetății, unde să fie expuse aceste descoperiri.