Stiri Brasov

Pe liniile RAT ar putea circula anul acesta 95 de mijloace în transport noi, care să fie luate „cu chirie”

rat-1Ținând cont că parcul auto al Rețelei Auto de Transport Brașov (RATBV) SA este destul de vechi, Primăria Brașov vrea să facă demersurile necesare pentru a reînnoi flota societății. Viceprimarul Mihai Costel a precizat că planul autorităților este acela de a dota RATBV cu 95 de mijloace de transport noi, din care 10 troleibuze și restul autobuze.

Acesta a precizat că în vederea achiziției este luată în calcul posibilitatea încheierii unui contract de leasing operaţional, adică mijloacele de transport să rămână în proprietate instituţiei financiare, iar cumpărătorul să plătească o „chirie” pentru ele, urmând ca achiziţia să se facă în baza unei negocieri după încheierea perioadei de leasing, formulă care utilizată în multe oraşe europene. „În perioada imediat următoare vor urma discuţii cu instituţiile financiare în acest sens. Pentru noi, această modalitate de achiziţionare este mult mai avantajoasă, pentru că leasingul operaţional nu este asimilat unui credit şi nu este luat în considerare atunci când se calculează gradul de îndatorare”, a punctat Mihai Costel.

Ce facem până la urmă cu transportul electric?

De asemenea, se va elabora un studiu de oportunitate privind dezvoltarea transportului electric. „Prin acest studiu se va stabili ce formulă este cea mai avantajoasă: achiziţionarea autobuzelor electrice sau dezvoltarea reţelei pentru troleibuze. În baza acestei documentaţii urmează a se pregăti studiul de fezabilitate, iar pentru achiziţionarea vehiculelor vom depune o cerere de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional”, a explicat viceprimarul.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*