Imobiliare, Stiri Brasov

Macro Mall ar putea să se transforme în mega-magazin de mobilă

macromallGrupul Rus Savitar-Casa Rusu, din industria mobilei, controlat de familia Rusu din Timişoara, este interesat de achiziția Macro Mall pe care intenționeazăsă îl transforme într-un magazin de mobilă, susțin surse de pe piața imobiliară.

Grupul Rus Savitar-Casa Rusu a investit anul trecut 3 milioane de euro în două centre logistice, cu o suprafaţă totală de 14.000 de metri pătraţi, şi alte 5 milioane de euro în noi linii de producţie de mobilier în fabrica din Dudeştii Noi, Timiş. Din totalul afacerilor grupului, 15% reprezintă exporturile în ţari precum Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia, potrivit unor informaţii transmise anterior de companie.

Bazele companiei Rus-Savitar au fost puse în anul 1994 de către soţii Rusu (Dorica şi Iordache Rusu) din Timişoara, însă începând cu anul 2000 la conducerea companiei a venit Cristian Rusu, care este în continuare administratorul grupului Rus Savitar-Casa Rusu.

În 2005, Rus-Savitar a realizat prima investiţie în activitatea de producţie de mobilier din pal, proiectul ridicându-se la 3,5 milioane de euro, conform informaţiilor existente pe site-ul companiei. În 2007, compania a demarat proiectul pentru a doua fabrică de mobilă, cu o capacitate de producţie de 5 ori mai mare dec?t la prima fabrică. În 2008 s-a finalizat proiectul celei de-a doua fabrici, aceasta devenind funcţională în luna septembrie a acelui an, cu o capacitate de producţie de 15.000 de garnituri de mobilier pe lună. În 2010 s-a finalizat un alt proiect, fabrica de mobilier tapiţat, o investiţie de 1,5 mil. euro.

Primul mall din Brașov, MacroMall, este închis de patru ani, după ce a fost cumpărat de compania Ktenix Enterprises. Aceasta, controlată de o firmă înființată într-o căsuță poștală din Cipru – Ktenix Enterprises Ltd, a cumpărat mall-ul în toamna lui 2011 de la fondul de investiții Carpathian pentru un milion de euro. Valoarea de inventar a scăzut în ultimii ani de la 5,3 la doar 3 milioane de lei.

Carpathian a vândut în 2011 cu doar un milion de euro centrul comercial Macromall Braşov, după ce îl achiziţionaseră cu 19 milioane de euro în 2006. Macromall are o suprafaţă închiriabilă de peste 7.700 de metri pătraţi și a fost deschis în 2005, în urma unor investiții de opt milioane de euro realizate de compania AWG Macro.

AWG Macro era detinuta, potrivit ultimelor informatii, de Aliosa Wagner, un cetatean german de origine romana, si de olandezul Gerard Heinen, care controleaza compania filipineza Neoart Corp, cea care a produs, printre altele, decorurile pentru filmul Jurassic Park al lui Steven Spielberg.
De altfel, la decorarea centrului comercial au fost folosite o parte din decorurile utilizate chiar in filmul Jurassic Park.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: IKEA analizează trei posibile locații pentru a deschide un magazin în Brașov - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*