Stiri Brasov

O firmă abonată la contracte cu statul, cu origini cipriote, a câștigat construcția bucății de autostradă dintre Cristian și Râșnov. Este posibil ca rezultatul să fie contestat

autostrada_comarnic_brasovLicitația pentru loturile din autostrada Comarnic – Brașov care traversează județul Brașov au fost lansate anul trecut, iar ofertele au fost deschise încă din octombrie 2015. La mai bine de un an, drumarii au anunțat și un câștigător pentru lotul Râşnov – Cristian, denumit în procedura de licitație Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătură. Lucrările de pe acest tronson au o valoare estimată de aproape 150 de milioane de lei, fără TVA. Asocierea desemnată câştigătoare, Alpenside – Specialist Consulting din București, a oferit un preţ de 118 milioane de lei, fără TVA.

„În data de 25.11.2016 au fost transmise comunicările privind rezultatul procedurii către ofertanţii care au depus oferte pentru Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătura. Oferta desemnată câştigătoare este cea depusă de Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. – SC SPECIALIST CONSULTING S.R.L., corespunzătoare din punct de vedere al cerinţelor documentaţiei de atribuire, având preţul 118.019.701,80 lei fără TVA, valoare ce include şi procentul de 5% (diverse şi neprevăzute) în valoare de 5.506.129,19 lei fără TVA”, se arată într-un document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR), publicat pe forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro.

Fuseseră depuse 10 oferte

Membri ai forumului atrag însă atenţia că pot urma contestaţii. „Au desemnat câştigătorul, dar mai pot urma contestaţii, deci să mai aşteptăm puţin. Contestaţiile se fac numai după expirarea perioadei de notificări prealabile, în cazul în care nu s-a primit raspuns la posibila notificare sau dacă răspunsul nu este mulţumitor”, explică un forumist. În cursa pentru acest lot au fost înscrise 10 oferte, astfel că este posibil ca alți participanți să fie numlțumiți de rezultatul licitației.

Cine sunt de fapt câștigătorii

Alpenside SRL, fosta Util Construct Plus, a fost deţinută inițial de un off-shore cipriot şi era reprezentată de Florin Cristian Mihai, un necunoscut publicului larg, dar cu un succes fabulos la contractele cu statul. În vara acestui an, firma a fost vândută în totalitate omului de afaceri Florin Cristina Mihai. Conform informațiilor publicate în mass-media anul acesta, doar în perioada septembrie 2014- septembrie 2015 a primit opt contracte pentru lucrări: extinderea reţelelor subterane în Ploieşti, închiderea depozitelor urbane din judeţul Călăraşi, repararea străzilor din Sectorul 4, realizarea de alei şi trotuare şi lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor din Sectorul 3 al Capitalei, dar şi demolarea şi reconstrucţia sediului primăriei din Feteşti.

În total, peste 55 de milioane de euro a luat Alpenside SRL, care se poate lăuda şi cu un trecut de-a dreptul spectaculos: sub vechea denumire, de Util Construct Plus, era deţinută de Liviu Niţescu, unul dintre acţionarii postului Money TV, controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Specialist Consulting este o firmă care a intrat pe piaţa serviciilor consultanţă si proiectare inca din anul 2006.

Celelalte loturi mai au de așteptat

Odată cu acest lot, Compania de Drumuri mai scosese la licitaţie şi lotul 1, cu o valoare estimată a contractului de aproape 167 de milioane de lei, fără TVA. Pentru acest sector a fost depusă o singură ofertă. Mai exact, Spedition UMB se oferea să construiască cei 4 kilometri cu 152 milioane de lei. În decembrie 2015, licitaţia pentru acest lot a fost anulată, din cauză că oferta depusă era „neconformă”. Pentru loturile de mijloc ale viitoarei autostrăzi urmează să fie semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate, conform ministrului Transporturilor, Sorin Buşe.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*