Una din clădirile în care își are sediul SRI Brașov a scos la vânzare în cursul zilei de ieri. „Deja primim o mulțime de întrebări cu privire la această clădire. Sunt cereri. Din păcate, proprietarii nu au putut recupera decât corpul principal de clădire, pe restul suprafeței de teren construindu-se de-a lungul timpului alte clădiri în care cei de la SRI își au sediul administrativ. dar sepoate trage un gard”, ne-a spus agentul imobiliar care reprezintă proprietatea. SRI plătește în prezent chirie pentru folosirea clădirii. „Nu vă putem spune despre ce chirie este vorba, pentru că nu este la nivelul pieței”.
Clădirea respectivă a fost retrocedată în urmă cu patru ani, moment în care avocatul proprietarilor a făcut o ofertă celor de la SRI pentru achiziția acesteia. „De patru ani aștept ca cei de la SRI să îmi facă o ofertă”, a spus avocatul Cristian Ion. Clădirea a aparținut lui Mihai A. Popovici, care a făcut parte din toate guvernele țărăniste (8 guvernări), în special ca ministru al Finanțelor, dar și al Justiției, Internelor și al Lucrărilor publice. Adept al lui Iuliu Maniu, Popovici a fost arestat în 1947 și acuzat de conspirație contra statului în afacerea Tămădău. El a fost deținut la Sighet până în 1955.
Mihai A Popovici a absolvit Dreptul la Budapesta și Filosofia la Viena. În timpul războiului, între 1917 – 1918, a fost însărcinat cu organizarea corpului voluntarilor români în Moldova, mulți dintre ei adunați din rândul prizonierilor ardeleni din Rusia. De asemenea, a făcut parte din Comitetul Național al românilor emigranți din Austro-Ungaria, constituit la Odesa în 1918. A fost membru al Consiliului Dirigent al Transilvaniei la Departamentul Industrieiși Comerțului și deputat în Parlamentul României întregite. El a fost vicepreședinte al PNȚ (1926).
Citiți mai multe aici:
http://www.bizbrasov.ro/2016/11/22/sediul-sri-din-brasov-este-scos-la-vanzare-cu-849-000-de-euro/
2 comentarii
In aceasta locatie au fost realele Arhive ale orasului Brasov . Mai ales documentatia si pergamente medievale care au ‘disparut’ in mare parte dupa 1920. Aici trebuia intervenit de catre Stat sa recupereze cladirea si sa organizeze MUZEU AL DOCUMENTELOR MEDIEVALE care sunt pastrate in conditii improprii la ‘Bastionul Ferarilor’!!
Mi s-a comunicat la „Poarta Institutiei” ca este o gluma ….
Ca istoric as dori sa vizitez locul unde au fost torturati odata Arsenie Boca, Nicolae Pucarea si atat de multi altii…
Sunt un om sarac datorita regimului comunist dar poate ca vor cumpara cladirea oameni care vor sti cum s-o organizeze sa fie un punct MUZEAL