Economic, Stiri Brasov

Autoliv se extinde la Onești unde va crea 400 de locuri de muncă în 2017

Autoliv BrasovCompania Autoliv România va deschide o fabrică în Onești, județul Bacău. Reprezentanții subsidiarei române a concernului suedez au demarat, ieri, recrutările de personal pentru viitoarea fabrică pe care o va inaugura în orașul băcăuan anul viitor. Autoliv este primul mare producător din domeniul automotive care în loc să recruteze personal în zona Moldovei și să îl ducă spre Brașov, Sfântu Gheorghe, Lugoj sau Reșița (zonele în care deșine fabrici), a preferat să își deschidă o facilitate de producție în zonă.

Potrivit autorităților băcăuane, anul viitor Autoliv va crea 400 de locuri de muncă în Onești, urmând ca din 2018 numprul acestora să urce spre 700.

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv care își are sediul la Brașov, estimează că va recruta până la finalul anului încă circa 500 de oameni, ajungând astfel la aproximativ 10.000 de angajaţi în fabricile locale.

Compania are în prezent 9.500 de oameni care lucrează pentru fabricile din Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi pentru centrele de inginerie şi dezvoltare din Braşov şi Timişoara. Compania deţine şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. „În prezent avem 9.500 de angajaţi pe plan local şi estimăm ca vom finaliza anul cu aproximativ 10.000 de oameni, creşterea provenind din departamentele de producţie. De la începutul anului, businessul nostru a fost susţinut de creşterea volumelor existente, dar şi de proiectele noi din toate ariile de producţie, de la centuri de siguranţă, chingă pen-tru centurile de siguranţă, până la volane şi airbaguri“, au declarat oficialii companiei Autoliv România.

Pentru acest an, Autoliv şi-a bugetat un business local de 3,3 miliarde de lei (741 milioane de euro). Profitul net al companiei a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere, de 80%, faţă de anul anterior, de la 52,1 milioane de lei la 94,3 milioane de lei.

Totodată, bugetul de investiţii a fost de 200 mil. lei anul trecut, în creştere de la 115 milioane de lei în 2014, în timp ce pentru acest an compania a bugetat investiţii de 180 milioane de lei. Investiţiile de peste 40 milioane de euro realizate anul trecut au mers către extinderea spaţiilor de producţie existente şi în achiziţionarea unor echipamente şi tehnologii noi.

În fabricile din România suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 milioane de euro în a doua unitate, în Lugoj.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

7 Comentarii

 1. “…care în loc să recruteze personal în zona Moldovei și să îl ducă spre Brașov, Sfântu Gheorghe, Lugoj sau Reșița (zonele în care deșine fabrici), a preferat să își deschidă o facilitate de producție în zonă.”
  Cand au deschis fabrica la Resita ai scris la fel, ca in loc sa recruteze la Resita pt Brasov au deschis in zona? Ca nu am inteles ce ai vrut sa spui, nu are sens de fapt… Oamenii (Autoliv) se extind, inteleg ca au analizat 6-7 locatii odata cu Onestiul, putea sa fie la Constanta sau Calafat… Cred ca ii duce mintea la operatiuni de dezvoltare, cum adica sa recruteze in Moldova pt Resita? Ar trebui sa ramana si sa extinda fabricile vechi, asa se face business? Dar poate nu am inteles eu bine, sa dea Dumnezeu sa deschida cate o fabrica in fiecare judet… Numai bine!

 2. arseni felicia

  as vrea sa ma angajez si eu.

 3. mocanu octavian

  vreau si eu sa ma angajez

 4. Se mai pot depune CV-uri ? Unde pot face asta? Se poate trimite CV si on-line?
  Multumesc.

 5. Slabu elena

  Vreau sa ma angajez si eu

 6. Ma numesc Dima Mariana.sat bratila com helegiu jud bacău.mias dori si eu sa lucrez aici la fabrica de volane.sunt casatorita.am 4 copiisi mar interesa foarte mult un loc de munca ..am 35 de ani sunt buna de munca .astept un rasp.

 7. Rohnean razvan

  Interesat de operator productie am experienta in domeniu automotiv atat in romania cat si in strainatate.0721877229

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*