Demarate în ianuarie 2014, lucrările de amenajare a Centrului Multicultural și Educațional din Săcele au fost definitivate, acesta fiind amenajat în clădirea fostului Grup Şcolar Industrial de Construcţii Montaj din centrul oraşului, care a fost schimbată radical, ținând cont că o perioadă de timp aceasta fusese părăsită.
Prin realizarea acestui proiect, municipiul Săcele beneficiază de o sală de spectacole de 260 mp cu 314 locuri, modernă și dotată cu echipamente de ultimă generație, pregătită pentru organizarea de spectacole și cinematograf, iar prin reabilitarea fostului Grup Școlar de Construcţii Montaj au fost create spații pentru organizarea diferitelor activități sociale, educative și culturale, amenajate pe diferite funcțiuni: sală discuții temă dată, sală șah, table, club internet, sală informare, sală de lucru pentru persoanele cu dizabilități, club voluntari, sală de dans, sală cursuri limbi străine, două săli de expoziții, dar și ateliere de îndemanare, pictură, muzică, lucru manual, precum și o sală a părinților. „Principalii beneficiari ai acestui proiectsunt evident copiii și elevii din Săcele. Sunt aproximativ 3600 de copii care învață la școlile din Săcele, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a. În acest centru sperăm noi, cât mai mulți copii dintre aceștia să găsească un loc unde să își continua educația într-un mod cât mai plăcut și mai relaxant pentru ei. Activitățile vor fi extrem de diverse, de la dans, muzică, pictură, la șah, informatică, limbi străine”, a spus primarul Virgil Popa. Edilii săceleni vor ca începând de anul viitor, în sala de spectacole, să aibă loc săptămânal câte un eveniment.
7 milioane de lei au venit din fonduri europene
Valoarea totală a proiectului este de 10.768.222,69 lei din care 7.008.446,98 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din fonduri europene (FEDR), 1.543.582,86 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 170.368,46 lei cofinanţarea beneficiarului şi 2.045.824,39 lei cheltuieli neeligibile.
În esență, acest centru vizează atât revitalizarea vieţii culturale din municipiul Săcele, cât şi implicarea locuitorilor în diverse tipuri de activităţi, indiferent de segmentul de vârsta (copii, tineri, persoane de vârsta a 3-a, etc.) prin participarea la cursuri de limbi străine, informatică, muzică, pictură, lucru manual, dans. Totodată, se creează şi o oportunitate pentru persoanele cu dizabilităţi pentru a socializa şi a realiza diferite activităţi practice împreună. „Acest Centru se dorește a fi un punct de interes și de atracție în primul rând pentru toți locuitorii municipiului Săcele, a căror viață culturală până în prezent s-a limitat doar la ceea ce le poate oferi Brașovul din acest punct de vedere”, a mai subliniat primarul.