Ținând cont că legislația în ceea ce privește alarmarea și prevenirea incendiilor a fost modificată la finele anului trecut, edilii brașoveni au trebuit să refacă întreaga documentație tehnică necesară realizării lucrărilor la interiorul Corpului B al fostului Liceu Hidromecanica.
La jumătatea lui noiembrie 2015, Primăria Brașov semnase un contract în valoare de 973.096,44 lei, cu tot cu TVA, față de valoarea estimată de 1,33 milioane de lei, cu firma Har & H pentru reabilitarea acestei clădiri, care a fost consolidată și renovată la exterior. După incindentul din Clubul Colectiv, legislația în domenioul apărării împotriva incendiilor s-a modificat, astfel că a devenit obligatorie și amenajare a instalațiilor de alarmare și stingere a incendiilor pentru ca imobilul să primească aviz de la ISU. „Anul trecut, au apărut noi prevederi cu privire la instalațiile de alarmare și stingere a incendiile, astfel că a fost reziliat contractul încheiat în noiembrie 2015, și s-a realizat un nou proiect tehnic care să se încadreze din toate punctele de vedere în ceea ce privește instalațiile anti-incendiu”, a explicat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.
Documentația în vederea lansării noii licitații a fost trimisă acum pentru avizare la SEAP, lucrările fiind estimate la suma de 1.408.956 de lei, fără TVA. Termenul de realizare a lucrărilor este de șase luni în această clădire urmând să fie amenajate ateliere pentru Colegiul Transilvania.
O lucrare demarată încă din 2007
Această clădire este în șantier încă din 2007, printr-un program al Ministerului Educației, care a mai inițiat atunci și alte două proiecte, respectiv amenajarea unui grădinițe în Noua și construcția unui campus sportiv la Metrom. Din păcate, toate trei au fost abandonate după aproximativ un an de la deschiderea șantierelor, astfel că anul trecut, Primăria Braşov a reluat lucrările la Liceul Hidromecanica cu fonduri de la bugetul local. Pentru reabilitarea Corpului B al liceului investiția totală este de 4,8 milioane de lei, din care 1,5 milioane este partea de lucrări care a fost suportată la acea vreme de către minister. Totodată, odată cu deschiderea acestui corp, elevii Colegiului Transilvania nu vor mai trebui să facă „naveta” până la fostul Liceul Astra de pe strada Panselelor unde sunt echipamentele necesare pentru derularea orelor de practică.