Media, Stiri Brasov

„Valea Mută”, un serial despre o crimă produsă în Brașov, va fi difuzat de HBO începând din 23 octombrie

valea-mutaNoua producţie HBO Europe realizată în România, ”Valea Mută”, în regia lui Marian Crişan, va avea premiera pe 23 octombrie, de la ora 20.00 la HBO şi HBO GO.

„Valea Mută” explorează relaţia dintre doi adolescenţi care oscilează între prietenie şi atracţie, în timp ce sunt prinşi într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Braşov.

În rolurile principale ale noii producţii HBO Europe sunt actorii Theodor Şoptelea şi Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont”, „Carmen”), Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”). Din distribuţia miniseriei mai fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunţeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Regia este semnată de Marian Crişan, cel care a realizat şi filmele „Orizont”, „Rocker”, „Morgen”, iar imaginea de Tudor Mircea, cel care a colaborat şi la filmele „Comoara”, „Când se lasă seara pestre Bucureşti sau metabolism”, „Rocker”.

„Valea Mută” este o adaptare a unui format norvegian, ”Øyevitne/ Eye Witness”, cu un scenariu semnat de Christian Barna.

Filmul se bazează pe o abordare realistă şi lipsită de prejudecăţi a relaţiei dintre doi adolescenţi expuşi unor întâmplări care le vor pune la încercare sentimentele şi identitatea. Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigaţia cazului, condusă de Elena Zamfir, procuroare ambiţioasă şi, în acelaşi timp, mamă adoptivă a lui Filip, avansează, iar relaţiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat.

 

 

Filmările au durat 48 de zile şi s-au desfăşurat, în cea mai mare parte, în judeţul Braşov. Echipa HBO implicată în realizarea şi producţia seriei a fost reprezentată de Johnathan Young şi Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, şi Alina David, producător HBO România. Casa de producţie a serialului „Valea Mută” este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.

Primul dintre cele patru episoade ale serialului va fi difuzat la HBO pe 23 octombrie, de la ora 20.00 şi va fi disponibil fără abonament şi pe HBO GO.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Nelu din torino

    SA terminat serialul dupa ce la inpuscat pe polițistul criminal

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*